Gastronomia Deltei Dunării, bucătăria din casele localinicilor ce intră în contact cu turiștii urmează a se supune unor reguli și reglementări, care să fie în concordanță și autorizate de DSVSA.
Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu a anunțat că în această perioadă se fac demersuri pentru implementarea ordinului Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor care legiferează activitatea punctelor gastronomice în Delta Dunării, respectiv bucătăria autohtonă, din casele localnicilor.
„Din discuțiile purtate cu domnul ministru Eugen Teodorovici, urmează ca Ministerul Finanțelor să găsească cadrul legal privind impozitarea cu 9%, pentru intrarea în legalitate a acestor puncte gastronomice. Conducerea ANSVSA și a Ministerului Finanțelor Publice caută soluții și sper ca într-un termen foarte scurt să se intre într-o legalitate totală cu aceste puncte gastronomice, o inițiativă a lui Ivan Patzaichin, la care am aderat cu toții pentru a o duce la bun sfârșit. În Delta Dunării, turiștii preferă să mănânce în astfel de puncte în gospodăriile populației. Cred că acest pachet pentru turiști va avea un mare succes, nu numai în Delta Dunării, ci în toată țara“, a declarat președintele Horia Teodorescu.
Be the first to comment