Autoritățile tulcene caută soluții pentru legalizarea fiscală a punctelor gastronomice din Delta Dunării

Tot mai mulți turiști vin să vadă frumusețile din județul Tulcea

Gastronomia Deltei Dunării, bucătăria din casele localinicilor ce intră în contact cu turiștii urmează a se supune unor reguli și reglementări, care să fie în concordanță și autorizate de DSVSA.

Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu a anunțat că în această perioadă se fac demersuri pentru implementarea ordinului Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor care legiferează activitatea punctelor gastronomice în Delta Dunării, respectiv bucătăria autohtonă, din casele localnicilor.

„Din discuțiile purtate cu domnul ministru Eugen Teodorovici, urmează ca Ministerul Finanțelor să găsească cadrul legal privind impozitarea cu 9%, pentru intrarea în legalitate a acestor puncte gastronomice. Conducerea ANSVSA și a Ministerului Finanțelor Publice caută soluții și sper ca într-un termen foarte scurt să se intre într-o legalitate totală cu aceste puncte gastronomice, o inițiativă a lui Ivan Patzaichin, la care am aderat cu toții pentru a o duce la bun sfârșit. În Delta Dunării, turiștii preferă să mănânce în astfel de puncte în gospodăriile populației. Cred că acest pachet pentru turiști va avea un mare succes, nu numai în Delta Dunării, ci în toată țara“, a declarat președintele Horia Teodorescu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*