Aproximativ 70 de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta“ al județului Tulcea sunt pregătiți să intervină, zilnic, pe durata acestui weekend prelungit, în cazul producerii unor situații de urgență.
Ca măsură operațională, având în vedere că, în această perioadă, în Delta Dunării este așteptat un număr mare de turiști, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „ Delta“ al județului Tulcea s-a avut în vedere ca personalul ce încadrează pichetul Crișan să facă, ca de fiecare dată de altfel, o recunoaștere a zonei de competență și de a face recomandări turiștilor în ceea ce privește scăldatul în apele Dunării.
Răspunsul zilnic la urgenţele medicale va fi asigurat cu 12 paramedici de la nivelul celor 4 subunități și aceștia încadrează 4 de autospeciale SMURD, iar cei peste 70 salvatori ce încadrează peste 19 mijloace tehnice de stingere cu apă și spumă, autoscări și descarcerare, sunt gata să intervină în orice moment în cazul în care apar situații de urgență pe raza județului Tulcea.
Pe linie preventivă, în această perioadă, pompierii militari derulează acțiuni de îndrumare și control la unități turistice de cazare și alimentație publică. Pe timpul verificărilor, principalele aspecte urmărite de inspectorii de prevenire se referă la dotarea cu stingătoare, menținerea liberă a căilor de evacuare și exploatarea în condiții de siguranță a instalațiilor electrice precum și existența autorizațiilor de securitate la incendiu.
Ca măsuri de prevenire, având în vedere că foarte mulți vom alege să ne petrecem timpul liber în natură, pompierii militari vă recomandă să aveți grijă la prepararea hranei cu flacără deschisă, mai exact grătare, să faceți această activitate în locuri amenajate și în zone în care riscul de aprindere a vegetației uscate ori a clădirilor apropiate să fie cât mai mic. Trebuie să aveți mereu lângă sursa de foc pregătit un stingător ori o găleată cu apă, să nu lăsați jarul nestins și de asemenea să aveți grijă de cei mici când se joacă în apropierea focului. Nu riscați in niciun moment viața și siguranța dumneavoastră ori a celor dragi.
O altă măsură de care trebuie să țineți cont în următoare perioadă este referitoare la scăldat. Nu vă puneți viața în pericol, înotați doar în locuri special amenajate! În multe situații, curentul puternic, adâncimea apei și teribilismul stau la baza unui scenariu tragic. Condițiile de înot pot fi imprevizibile în râuri, iazuri, lacuri sau în mare. Chiar și persoanele care înoată bine pot obosi, pot avea crampe musculare sau pot fi prinse într-un curent de apă.
Pentru că în această perioadă ne aflăm sub atenționarea unui cod galben de precipitații salvatorii Inspectoratului pentru Situații de Urgență sunt pregătiți să intervină atât în sprijinul populației cât și a autorităților locale pentru restabilirea stării de normalitate în cazul producerilor unor situații de urgență.
Nu ezitați să apelați numărul unic de urgență 112 în cazul în care vă aflați într-o situație de risc ori de pericol iar pentru a fii mereu pregătiți, platforma de informare fiipregătit.ro vă poate oferi informații utile. De asemenea, vă stă la dispoziție și aplicația DSU ce poate fi instalată pe aplicațiile mobile cu sistem de operare ANDROID și IOS.
Be the first to comment