VIDEO Sorin Ailincăi, director ICEM Tulcea: “Am descoperit o epavă romană antică cu toată încărcătura la bord”

Centrul Ecoturistic Delta Dunarii Acvariu Tulcea. FOTO Cătălin Schipor
Centrul Ecoturistic Delta Dunarii Acvariu Tulcea. FOTO Cătălin Schipor

Cum caracterizați anul 2017 pentru dumneavoastră, pentru instituție? Cum a fost acest an?

A fost un an plin, în primul rând. Începând din ianuarie, 1 ianuarie 2017 până acum a fost un an plin pentru ICEM. Am avut foarte multe lucrări, foarte multe proiecte de dus la capăt, sperăm ca an ul viitor să fie cel puțin la fel de bun. Am avut un număr foarte mare de vizitatori, cu siguranță mai mult decât anul trecut, multe lucrări de arheologie preventivă și toate acestea merg pe fondul unei creșteri a numărului de vizitatori și a numărului de investiții în județul Tulcea.

Un mesaj pentru tulceni, și de ce nu, pentru turiști în 2018?

Muzeele istorice sunt deschise și sperăm că oferta noastră să se ridice la nivelul așteptărilor, și la nivelul standardelor pe care le-am respectat până acum.

Pe plan personal, ce vă doriti cel mai mult pentru 2018 să se întâmple?

Pe lângă dorințele clasice cu sănătate, sincer îmi doresc ca anul viitor să organizăm evenimente foarte importante, spectaculoase, cu ocazia anului centenarului, în primul rând. În al doilea rând, avem niște proiecte de arheologie foarte importante și foarte interesante, pe care vrem să le continuăm și să le dezvoltăm, cum ar fi cercetările arheologice din Delta Dunării, de la Maliuc și cele de la platforma continentală, unde am descoperit o epavă romană, antică, cu toată încărcătura la bord, peste două mi de amfore, practic suntem inovativi în acest domeniu și vrem să excelăm din acest punct de vedere.

Aveți de lucru mult…

Da! Și acestea nu ar fi singurele obiective pe anul următor, sunt o serie de proiecte editoriale pe care vrem să le ducem până la capăt, avem de editat o serie de volume printre care și revistele institutului, dar și o serie de monografii ale cercetătorilor din cadrul Institutului de Cercetari Eco-Muzeale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*