VIDEO Cristi Naum, Teatrul Jean Bart: “Am început lucrul la Puricele de Feydeau și apoi o să iasă American Buffalo”

Cristi Naum, Director Artistic la Teatrul "Jean Bart" Tulcea. FOTO Cătălin Schipor
Cristi Naum, Director Artistic la Teatrul "Jean Bart" Tulcea. FOTO Cătălin Schipor

Cum caracterizați acest an, 2017, pentru teatru și pentru dumneavoastră?

Și pentru teatru și pentru mine, personal, a fost un an foarte bun. Am avut un număr de 3 premieri, 69 de reprezentații aici la sediu și în afară de asta, ceea ce l-a făcut să fie un an deosebit a fost faptul că am participat la 4 festivaluri naționale și internaționale foarte importante, vorbesc de festivalul de teatru “Atelier” de la Baia Mare, festivalul internațional de teatru scurt de la Oradea, festivalul internațional de la Constanța, “Miturile Cetății” și festivalul de la Giurgiu.

Care dintre acestea v-a impresionat cel mai mult sau credeți că a pus în valoare și mai mult activitatea dumneavoastră?

Asta urma să spun, să vorbesc despre premiile pe care le-am luat, pentru că am luat și nilte premii. La Oradea, am luat premii de interpretare atât la feminin, cea mai bună actriță cât și cel mai bun actor, Irina Naum și Cristi Naum, fiind nominalizați pentru cel mai bun spectacol cu “Oleana”. De asemenea, Irina Naum a luat premiul publicului pentru cea mai bună actriță și la festivalul “Atelier” de la Baia Mare. De departe, sunt cele mai mari realizări ale teatrului “Jean Bar” dacă vorbim de premii, nu neapărat de spectacole, am avut mai multe producții foarte bune, dar recunoașterea la nivel internațional, fără îndoială, au fost cele mai importante momente, datorită acestor premii. În rest, să vorbesc puțin despre cele trei premiere, două sunt sub semnătura lui Aurel Palade cu care noi lucrăm de foarte multă vreme, e vorba de “Zbor deasupra unui cuib de cuci” și “Angajare de clovni” și încă o premieră a lui Vlad Cristache, “Regina frumuseții din Line”. Sperăm la anul să reușim să scoatem și aceste producții, să le ducem la festivaluri astfel încât lumea să le vadă și să înțeleagă că și la Tulcea, din punct de vedere teatral se întâmplă lucruri foarte frumoase.

Cum vă primesc spectatorii tulceni?

Bine, foarte bine! E adevărat că este un oraș mic, numărul de spectatori este limitat pentru că numărul de locuitori este mic, dar judecând în procente, stăm foarte bine. Avem undeva la 7-8% dacă ne gândim că Tulcea are undeva la 70 000 de locuitori, la teatru să zicem că vin cam 5000, ceea ce este foarte bine, extraordinar. E adevărat că avem cam același public de premieră, dar una peste alta stăm foarte bine.

Un mesaj pentru tulceni la sfârșit de 2017 și mai ales pentru anul 2018?

Să aibă un Crăciun liniștit, un an 2018 mai bun decât anul trecut și să vină la teatru.

Le pregătiți o surpriză în 2018, puteți să vorbiți despre ceva din anul viitor?

Da, sigur! Chiar acum este în lucru, am început de ceva vreme lucrul la o nouă producție, este vorba despre “Puricele”, de Georges Feydeau, un spectacol care ar trebui să aibă premiera în ianuarie, cel târziu în februarie, după care urmează undeva prin martie, presupun că o să iasă “American Buffalo, un spectacol de asemenea regia Vlad Cristache, cel cu care am lucrat și anul acesta. După aceea, știm în mare numele regizorilor, nu am stabilit foarte clar titlul pieselor, urmează să le discutăm.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*