129 de materiale digitale educaționale au intrat în concursul #Digitaliada, iar juriul a selectat 9 câștigatori.
#Digitaliada este un concurs care încurajează crearea de materiale cu conținut original și open source, utile procesului de învățare în limba română. Concursul de materiale digitale este organizat în cadrul proiectului Digitaliada, al Fundației Orange, și se adresează în principal cadrelor didactice din orice școală din România, dar și tuturor persoanelor de peste 18 ani interesate să creeze și să distribuie publicului larg materiale didactice în format digital, ce pot fi folosite în predarea oricărei discipline școlare din ciclul gimnazial.
Elena Buric, profesor de limba franceză din județul Tulcea, este câștigătoarea premiului II, în cadrul secțiunii Aplicații, cu materialul „Corpul uman”. Aplicația reprezintă un dispozitiv complet de învățare online a limbii franceze, care poate fi folosit atât la clasă, cât și în mod independent.
„Prin adaptarea metodelor și suporturilor, am urmărit învățarea diferențiată și stimularea motivației școlare. Convingerea mea este că demersul acesta devine eficient atunci când profesorul își creează propriile suporturi, fiindcă el, cunoscându-și elevii, știe cel mai bine ce tip de resurse li s-ar potrivi”, afirmă doamna Buric.
În cadrul acestei ediții au fost introduse trei secțiuni distincte pentru înscrierea materialelor digitale – Aplicații, Conținut video și Proiecte didactice. În cadrul fiecărei categorii au fost premiate 3 materiale, valoarea totală a premiilor fiind de 8.000 euro. Câștigătorii primesc echipamente digitale performante, astfel încât să le fie susținută în continuare munca de dezvoltare și creare de conținut educațional digital în limba română.
Be the first to comment