Turismul de croazieră în Delta Dunării, promovat în cadrul unui workshop marca CRPM

Reprezentanții CJ Tulcea au participat la un workshop de turism în Olympia, Grecia. FOTO CJ Tulcea

O delegație reprezentând Consiliul Județean Tulcea, alcătuită din Valentin Moldoveanu și Liliana Urse, consilieri județeni, a participat, în perioada 26 – 28 iunie, la Workshopul AI-NURECC „Sectorul de croazieră în regiunea EUSAIR: provocări și perspective”, găzduit în orașul Olympia, Grecia.

Evenimentul a avut loc la inițiativa Rețelei Adriatice Ionice a Universităților, Regiunilor, Camerelor de Comerț și Orașelor (AI-NURECC), a Camerei de Comerț Ilia – membru al Forumului AIC și sub coordonarea Conferinței Regiunilor Periferice Maritime (CRPM).

În cadrul sesiunii „Răspunsul destinațiilor la provocările de dezvoltare a sectorului de croazieră”, Valentin Moldoveanu, a prezentat, în calitate de speaker, situația actuală privind fluxul navelor de croaziera ce străbat Delta Dunării și acostează în porturile tulcene amintind că numărul navelor de croazieră care au ajuns în Delta Dunării aproape că s-a dublat în ultimii 10 ani, potrivit datelor furnizate de Căpitănia Zonală a Portului Tulcea, Administraţia Porturilor Dunării Maritime (APDM) Galaţi şi de operatorii turistici.

Anul trecut, în Portul Tulcea au acostat 158 de nave de croazieră care au avut la bord 22.499 de pasageri. În celelalte porturi din judeţ au acostat, de asemenea, 140 de nave de croazieră cu 17.464 de pasageri. Cele 298 de ambarcațiuni de acest gen care au acostat în judeţ anul trecut reprezintă cel mai mare număr al sosirilor înregistrate în porturile din Delta Dunării în ultimii 10 ani.

Nu în ultimul rând, consilierul județean Valentin Moldoveanu a subliniat importanța valorificării oportunităților de finanțare din fonduri europene astfel încât acest sector al navelor de croaziera ce acostează în porturile tulcene sa aducă pe termen lung cât mai multe beneficii comunității locale. Aceste oportunități vizează, în principal, reabilitarea portului și a falezei Tulcea, proiect ce va fi implementat de către Consiliul Județean și care va putea oferi noi facilități de acostare pentru vasele de croazieră, dar si posibilitatea accesării altor programe de finanțare europene, cum ar fi FLAG Delta Dunării, prin care operatorii economici pot face investiții în acest sector și pot oferi turiștilor ce ajung în județul nostru o mai bună perspectivă de petrecere a timpului care îl au la dispoziție în porturile tulcene.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*