Tulcenii, invitați la un spectacol unic. Opereta Ana Lugojana în Piața Civică

Invitație la concer, la Tulcea. FOTO CJT
Invitație la concer, la Tulcea. FOTO CJT

Tulcenii sunt invitați să participe, sâmbătă, 3 august 2024, de la ora 20.00, la un eveniment cultural unic: spectacolul de operetă “Ana Lugojana” de Filaret Barbu, organizat în Piața Civică din Tulcea. Proiectul, inițiat de Asociația Divas, este cofinanțat de Consiliul Județean Tulcea, în contextul aplicării Legii nr. 350/2005 privind finanțările nerambursabile pentru activități nonprofit de interes general.

Vineri, 2 august 2024, Dumitru Mergeani, administratorul public al județului Tulcea, a participat la conferința de lansare a proiectului „Turneul Național Ana Lugojana”. Acesta a subliniat importanța cofinanțării unor astfel de evenimente culturale în Tulcea și a invitat tulcenii să participe la spectacolul de sâmbătă.

„Suntem mândri că reușim să cofinanțăm astfel de evenimente culturale în Tulcea. Adevărul este că, în acest weekend, municipiul va găzdui mai multe evenimente, știut fiind că în perioada estivală încep festivalurile. Ne bucurăm că am reușit să fim parte din acest proiect unic, care va avea loc sâmbătă, în Piața Civică, un loc care găzduiește în premieră un spectacol de operetă,” a declarat Dumitru Mergeani.

Lăcrămioara Crihană, președintele Asociației Divas, a exprimat entuziasmul și recunoștința pentru sprijinul acordat acestui proiect: „Mulțumesc pentru încrederea acordată acestui proiect foarte drag sufletului meu. Opereta Ana Lugojana nu s-a mai jucat nicăieri din 2013 și este păcat să avem o asemenea bijuterie muzicală și teatrală și să nu fie exploatată. Anul trecut s-au împlinit 120 de ani de la nașterea compozitorului Filaret Barbu și am avut ideea de a realiza acest proiect la Tulcea.”

Spectacolul va implica aproximativ 50 de artiști, inclusiv dansatori de la Ansamblul Artistic Baladele Deltei, și va oferi o seară plină de muzică frumoasă, dansuri și voie bună. Tulcenii sunt invitați să se bucure de acest eveniment cultural de excepție.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*