Tulcea este gazdă a Festivalului Internațional de Film pentru publicul tânăr – KINOdiseea

Festivalului Internațional de Film pentru publicul tânăr - KINOdiseea

Festivalul Internațional de film KINOdiseea Tulcea 23-25 noiembrie 2017 este găzduit de Teatrul Jean Bart și se bucură totodată de susținerea Primăriei Tulcea și a Consiliului Județean Tulcea, precum și a Inspectoratului Școlar Județean Tulcea și Palatul Copiilor Tulcea. Ediția locală este posibilă și prin sprijinul acordat de Complexul Muzeal de Patrimoniu Cultural Nord-Dobrogean, Muzeul de Artă-Casa Avramide, Institutul de Cercetări Eco-Muzeale Gavril Simion Tulcea. Partener Hotel Esplanada. Parteneri media Obiectiv-Cotidian de Tulcea, Radio Delta și TV Accent.

KINOdiseea este cel mai mare festival de film pentru copii din Europa Centrală și Sud-Est și aduce în atenția publicului român filme de calitate pentru publicul tânăr, care nu intră în rețeaua clasică de distribuție.

Ediția de la Tulcea este una specială și cuprinde o selecție de 6 filme care au intrat în competiție la cea de a 9-a Ediție a Festivalului KINOdiseea în România, premiate în diverse competiții internaționale de film pentru copii și tineret, precum și 2 filme retrospective. KINOdiseea este membru ECFA – European Children’s Film Association. În cele 8 ediții anterioare, festivalul a avut peste 90.000 de participanți.

Festivalul de film KINOdiseea este organizat de Asociația Culturală Metropolis.

Asociaţia Culturală Metropolis are o experienţă vastă în derularea unor proiecte culturale de anvergură, precum Kinodiseea, primul festival de film pentru copii de după 1989, Balkanik! Arts & Culture Festival, primul festival de muzică şi cultură balcanică din Sud-Estul Europei din România sau Caravana Metropolis “Cinema în aer liber”.

Asociația Culturală Metropolis a fost înfiinţată de Daniel Mitulescu, producător şi distribuitor al filmelor de lung metraj “Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii”, regia Cătălin Mitulescu, 2005, premiat la Cannes în 2006, “Eu când vreau să fluier, fluier”, regia Florin Şerban, 2010, premiat cu Ursul de Argint la Berlinale 2010 şi Premiul Alfred Bauer pentru inovaţie cinematografică şi al filmului “Loverboy”, regia Cătălin Mitulescu, 2011, cu premiera la Cannes, distins la festivalurile de film de la Sarajevo şi Stockholm.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*