Senatorul USR Costel Vicol și-a prezentat raportul de activitate pentru mandatul 2020 – 2024: „Mă declar mulțumit cu ceea ce am realizat, dar în același timp cred că se putea mai mult”

Senatorul USR Tulcea Costel Vicol

Senatorul USR Costel Vicol și-a prezentat raportul de activitate pentru mandatul 2020 – 2024. Parlamentul s-a declarat mulțumit cu ceea ce a realizat, dar susține că în același timp se putea mai mult.

Costel Vicol este senator USR în Parlamentul României, la primul mandat (2020-2024) și președinte al Filialei Municipale Tulcea a USR.

„Ne apropiem de încheierea acestei legislaturi 2020-2024 și pot să mă declar mulțumit cu ceea ce am realizat, dar în același timp cred că se putea mai mult! Nu am avut un suport tactic de la început și a trebuit să învăț pe parcusul trecerii timpului, însă nu am fost singur și împreună cu staful grupului și colegii senatori și deputați am reușit să văd repede cum merg lucrurile în Parlament.

Mi se pare onest să prezint alegătorilor ceea ce am făcut în acest mandat, pentru că mi-au acordat un mandat întemeiat pe încredere și competență, iar acestea trebuie dovedite și mai cu seamă încrederea, niciodată înșelată”, a spus Costel Vicol.

Vicol a avut următoarele funcții în Parlament:

  • Secretar Grup parlamentar USR (2021 – 2022 și sept – dec 2024)
  • Vicelider Grup parlamentar USR (2023 – sept 2024)
  • Secretar Comisia pentru Regulament

De asemenea, este membru în:

  • Comisia pentru drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi
  • Comisia pentru ape, păduri, pescuit și fond cinegetic
  • Comisia pentru mediu
  • Comisia pentru sănătate
  • Vicepreşedinte în grupul de prietenie cu Parlamentul din Bulgaria
  • Membru în grupul parlamentar de prietenie cu Iran
  • Membru în grupul parlamentar de prietenie cu Filipine

„Munca în comisiile parlamentare te face să te simți cu adevărat util cetățenilor care te-au ales, simți că iți aduci contribuția la îmbunătățirea legislației în favoarea oamenilor, desi din nefericire, au fost situații în care foarte multe amendamente depuse cu scopul de a îmbunătăți legislația existentă și de a repara inechitățile existente, au fost respinse de către membrii partidelor aflate la guvernare (așa cum se întâmplă în prezent cu pensiile)”, a declarat senatorul USR.

Costel Vicol a spus că în Comisia pentru ape, păduri, pescuit și fond cinegetic, dar și în cea de mediu, s-a implicat activ alături de colegi pentru a aduce amendamente la legi deosebit de importante cum ar fi: legea Codului Silvic, legea vânătorii, legea pescuitului, legea minelor etc.

„La legea pescuitului au fost dezbateri aprinse care au durat aproape un an de zile, dar la final am reușit să livrăm o lege agreeată atât de Guvernul României, cât si de principalii actori – reprezentanții pescarilor din județele Tulcea și Constanța. Tot aici am adus amendamente la legislația privind amenajarea spațiului maritim, în ceea ce privește amplasarea de turbine eoliene în Marea Neagră”, a declarat Costel Vicol.

El a precizat că rolul său în cele două comisii a fost să se asigure că felul în care se elaborează și implementează cadrul legal în domeniul protecției mediului și al pădurilor, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung, este unul just, echitabil și corect.

„M-am opus adoptării inițiativelor legislative care nu se justifică și care în mod evident servesc intereselor anumitor persoane și nu fac decât să distrugă pădurile. Nu am susținut și nu voi susține niciodată distrugerea pădurilor pentru amenajarea de domenii schiabile sau pentru construirea de hoteluri și restaurante. În acest sens, am susținut și participat alături de colegii mei la campania ”Protejăm pădurile”, caravana ”DNA-ul pădurilor” etc” – Costel Vicol.

Parlamentarul a spus în ce a constat activitatea sa în Comisia pentru Drepturile Omului, Egalitate de Șanse, Culte și Minorități

„La Comisia pentru Drepturile Omului, Egalitate de Șanse, Culte și Minorități am avut în vedere aspectele cheie privind viața independentă a persoanelor cu nevoi speciale, precum: capacitatea legală și facilitarea accesului pe piața muncii (angajarea asistată), respectarea dreptului la educație, la sănătate, la muncă și la o viață demnă, dar și măsuri de asistență și protecție socială a copiilor și adulților cu dizabilități” – Costel Vicol.

Parlamentarul tulcean a avut o activitate importantă și în cadrul Comisiei pentru sănătate.

„În cadrul Comisiei pentru sănătate am avut dezbateri largi în ceea ce privește lupta pentru combaterea cancerului și monitorizarea bolnavilor de cancer. Am avut întâlniri cu lumea medicală pe tema Terapiei Durerii, am participat la inaugurarea unui spital modern în nordul capitalei și am dus tratative pentru implementarea digitalizării în sistemul de sănătate, astfel încât orice persoană să poată fi monitorizată în orice unitate spitalicească sau farmacie pe baza cardului de sănătate sau CNP.

De asemenea, am militat pentru accesul la un sistem medical de stat, nu privat, dotat cu aparatură performantă, acces care să fie gratuit pentru cei asigurați. Am susținut și susțin în continuare faptul că nu ar trebui să existe costuri pentru cetățenii acestei țări, cetățeni cărora o viață întreagă li s-au reținut impozite pentru sistemul public de sănătate (CASS și CAS)” – Costel Vicol.

Parlamentarul tulcean vorbește și despre activitatea pe care a desfășurat-o în circumscripție.

„Am avut nenumărate întâlniri cu pensionarii, cu reprezentanții Consiliului elevilor, cu localnicii, cu reprezentanți din conducerea asociațiilor pescarilor, cu președinți de asociație, cu profesori, dar și cu salariați afectați de măsurile de disponibilizare (de la Alum Tulcea, Damen Mangalia etc.).

La sediul cabinetului parlamentar am avut întâlniri și discuții cu părinți ai copiilor cu nevoi speciale, dar și cu președintele și membrii Asociației de Sprijin a Copiilor și Tinerilor cu Dizabilități Fizice Tulcea pe subiecte legate de problemele cu care se confruntă persoanele cu dizabilități din județ, scopul fiind acela de a găsi soluții de îmbunătățire a legislației, care să le facă viața mai ușoară semenilor noștri” – Costel Vicol.

De asemenea, Vicol a făcut și numeroase deplasări în teren atunci când situația a impus-o.

„Am făcut deplasări pe teren, ori de câte ori a fost necesar, atât singur, cât și însoțit de colegi (ex. Delta, Corbu, cariere de piatră și exploatații miniere din Tulcea, la diguri, la gropile ecologice din județ, în zonele unde au loc activități de tăiere a arborilor, la case de copii și azile de bătrâni din județ etc.).

În perioadele de la sfârșitul săptămânii am fost în teritoriu în aproape toate localitățile din județul Tulcea: de la Sulina – Sf. Gheorghe și Jurilovca, până la Casimcea -Topolog – Pecineaga – Măcin – Isaccea” – Costel Vicol.

Costel Vicol a prezentat și activitatea din afara circumscripției.

„Am primit în Parlament zeci, poate câteva sute de invitați: elevi din școlile tulcene, studenți care m-au contactat, dar și cetățeni din Tulcea și orașele învecinate: Constanța, Galați, Brăila etc. Cred că, dacă arătăm deschidere către oameni, vor ajunge să cunoască și să înțeleagă mai bine rolul Parlamentului. Am considerat că este de datoria mea, ca senator de Tulcea, să fiu ghidul celor care și-au dorit să viziteze clădirea, inclusiv în perioadele de vacanță parlamentară” – parlamentarul USR.

Costel Vicol a vorbit și despre recent începuta sesiune parlamentară.

„A început cea de-a doua sesiune parlamentară a acestui an. Mă aștept să fie una dificilă acum în prag de alegeri. Măsurile guvernului pentru protejarea celor vulnerabili, sprijinirea antreprenorilor și în general, pentru creșterea nivelului de trai sunt insuficiente, chiar potrivnice cu toate așa-zisele majorări și recalculări. Odată cu noua sesiune parlamentară, vor începe și controversele cu PSD și PNL pe proiectele de lege.

Sunt realist și știu bine că nu va fi usor, dar va trebui să ne facem auzită vocea în campanie, atât pe scena politică, cât și pe cea publică, să fim uniți, pentru a face o campanie de conștientizare a populației

asupra pericolului ca România să mai stea încă 4 ani sub dominația și abuzurile unei puteri PSD-NL din ce în ce mai autocratice și dăunătoare pentru cetățeni” – Costel Vicol.

Vicol promite că va duce la bun sfârșit toate proiectele legislative pe care le are în lucru.

„De aceea, dragi colegi, nu voi veni cu promisiuni în fața voastră, la început de sesiune parlamentară și în prag de alegeri, ci cu angajamentul ferm că voi căuta, din pozițiile oficiale pe care le dețin, să fac în continuare tot ce ține de mine pentru ca interesele tulcenilor și ale fiecărui român în parte, să fie puse pe primul plan, iar dacă voi fi ales în continuare, îmi voi putea duce la bun sfârșit toate proiectele legislative pe care în prezent le am în lucru” – Costel Vicol.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*