Școlile, firmele și alte entități juridice din județul Tulcea pot aplica pentru organizarea de cursuri de calificare profesională cu finanțare de la Uniunea Europeană

Municipiul Tulcea, vedere de la Monument. FOTO Cătălin Schipor

A fost lansat Instrumentul Teritorial de Investiții, linie de finanțare de 5 milioane de euro pentru calificare profesională și se pot depune proiecte pentru finanțarea stagiilor de practică pentru elevi și ucenici din învățământul secundar și terțiar non-universitar.

Teritoriul ITI Delta Dunării beneficiază de o alocare dedicată de 5 milioane de euro din fonduri europene prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 pentru calificare profesională.

Activități finanțate:

  • Organizarea și derularea programelor de învățare la locul de muncă;
  • Furnizarea de servicii de consiliere și orientare profesională;
  • Dezvoltarea sistemului de învățare la locul de muncă;
  • Activități de sprijin a sistemului de învățare la locul de muncă.

    Cine poate depune proiecte:

  • Structuri/ agenţii/ organisme relevante, subordonate/ coordonate de către Ministerul Educației Naționale;
  • Angajatori, asociații profesionale, camere de comerț și industrie, organizații sindicale și organizații patronale;
  • Furnizori publici şi privaţi de orientare şi consiliere profesională;
  • Instituții de învățământ gimnazial, liceal, profesional și postliceal (nivel ISCED 2,3,4).

„Sperăm într-un interes crescut pe această linie de finanțare mai ales într-un context în care știm cu toții că piața forței de muncă de confruntă cu o criză de forță de muncă calificată. Sunt cinci milioane de euro pe care ne dorim să-i vedem transformați în proiecte care să vizeze calificarea profesională. De astăzi se pot depune proiecte în cadrul apelului „Stagii de practică pentru elevi – teritoriul ITI Delta Dunării” – axa prioritară 6 – Educaţie şi competenţe. Este o oportunitate care trebuie exploatată, o investiție pentru sănătatea mediului econonomic, și îi îndemn pe potențialii beneficiari din mediul public și privat să ia în calcul această linie de finanțare”, a declarat Ilie Petre, președintele Asociației pentru Dezvoltare Intercomunitară ITI Delta Dunării.

Vor fi finanțate proiecte implementate în teritoriul ITI Delta Dunării (Investiții Teritoriale Integrate Delta Dunării), format din Rezervația Biosfera Delta Dunării, județul Tulcea și nordul județului Constanța.

Proiectele pot fi depuse în sistemul informatic MySMIS în perioada 16 septembrie – 29 noiembrie 2019.

Ghidul de finanțare este disponibil aici.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*