Școala Gimnazială „Ion Luca Caragiale“ din Tulcea a marcat încheierea proiectului Erasmus+, „Following the footprints of Emperors“

Proiectul Erasmus+ ,,Following the footprints of Emperors”, a ajuns la final

Proiectul Erasmus+ „Following the footprints of Emperors“ – „Pe urmele împăraților romani“, desfășurat în perioada 2015-2018, la Școala Gimnazială „Ion Luca Caragiale“, în calitate de partener, a ajuns la final. Ultima întâlnire transnațională din cadrul proiectului a reunit, participanți din cele 8 țări partenere: Italia, Germania, Bulgaria, Croația, Spania, Macedonia, Portugalia și Turcia.

Workshop-urile de evaluare și de feedback din școală, pe platforme colaborative online, întâlnirea cu reprezentanții comunității locale, vizitarea relicvelor locale ale Imperiului Roman, a vestigiilor istorice ale Dobrogei, a Deltei Dunării, precum și a obiectivelor turistice ale cetății noastre au fost un veritabil prilej de a valoriza aspectele specifice ale patrimoniului cultural care ne fac diferiți, dar și ”rădăcinile” noastre comune, care ne unesc, care au creat o cultură comună și pe care o moștenim de la același ancestru: Imperiul Roman.

Proiectul a avut un impact major asupra profesorilor și a elevilor din țările partenere, participanți la mobilități. Plus-valoarea proiectului a constat atât în practici educaţionale diverse împărtășite de profesorii parteneri, cât și în experiențe inedite pentru elevii noștri: au avut oportunitatea de a se familiariza cu tradițiile, civilizațiile, cultura și normele din alte state europene, si-au construit o imagine despre viața de zi cu zi a colegilor din alte țări, s-au cunoscut mai bine, și-au cunoscut mai bine cultura, și-au dezvoltat competentele lingvistice, au legat prietenii, dincolo de granițe.

„Experiența dobândită ne responsabilizează să o multiplicăm prin metode de transfer ale rezultatelor proiectului la nivel orizontal, vertical și instituțional, în vederea abordării unor proiecte viitoare“, au transmis reprezentanții școlii.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*