Școala Altfel în Delta Dunării: O experiență educativă unică pentru copiii cu nevoi speciale

Școala Altfel în Delta Dunării pentru copii cu nevoi speciale.

Într-un peisaj idilic, printre stufărișuri și brațe de apă, 12 copii cu nevoi speciale de la Școala Gimnazială Specială Nr. 14 Tulcea au trăit o experiență educativă de neuitat la un resort de 5 stele, Lebăda Luxury Resort & Spa, situat în inima Deltei Dunării, comuna Crișan.

Programul Național „Școala Altfel” a depășit granițele convenționale ale învățământului, transformând fiecare zi într-o aventură educativă și exploratorie. Activitatea face parte dintr-un parteneriat educațional între Școala Gimnazială Specială Nr. 14 Tulcea și Lebăda Luxury Resort & Spa, intitulat „Schimbă lumea cu un zâmbet”.

Elevii au fost implicați în activități diverse, adaptate nevoilor lor specifice, de la observarea florei și faunei și navigarea pe canalele Deltei, până la activități practice de pescuit. Echipa de pedagogi specializați a creat un mediu sigur și stimulant, în care fiecare copil a avut oportunitatea să-și dezvolte abilitățile în propriul ritm.

„Este o amintire de care ne vom bucura pentru tot restul vieții. Am învățat atât de multe lucruri noi și ne-am distrat în același timp”, a declarat unul dintre elevi.

Pe lângă activitățile de teren, programul a inclus ateliere de creație artistică, dans și mișcare, precum și activități sportive, toate contribuind la stimularea imaginației și creativității elevilor participanți.

Inițiativa a fost susținută de personalul resortului, care a oferit facilități de cazare de lux și un mediu prietenos, adaptat nevoilor copiilor cu dizabilități.

„Suntem recunoscători pentru această experiență care a demonstrat că educația poate fi transformată într-o călătorie extraordinară de descoperire și învățare, indiferent de condițiile inițiale”, au declarat coordonatorii proiectului.

Activitățile au îmbogățit cunoștințele elevilor și au demonstrat cum comunitatea poate susține și încuraja diversitatea în educație, deschizând noi orizonturi pentru viitorul fiecărui copil.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*