S-a semnat un acord de Cooperare între Județul Tulcea și Raionul Mozyr din Belarus

Cele două părți au semnat acordul. FOTO CJ Tulcea

Joi, 14 iunie, la Mozyr, în Republica Belarus, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu și președintele Comitetului Executiv Raional Mozyr, Elena Pavlechko au semnat Înțelegerea de Cooperare dintre Judeţul Tulcea și Raionul Mozyr. Semnarea înțelegerii avut loc în cadrul manifestărilor prilejuite de Forumul Economic de la Mozyr, eveniment la care conducerea Consiliului Județean Tulcea a fost invitată la mijlocul lunii mai.

Bazele acestei prietenii dintre Consiliul Județean Tulcea și Republica Belarus au fost puse anul trecut, odată cu prima vizită oficială a Excelenței Sale Andrei Grinkevich, ambasador extraordinar și plenipotențiar al Republicii Belarus în România, la Tulcea.

Ulterior s-a purtat o corespondență bogată, urmare căreia s-a reliefat ideea încheierii unei Înțelegeri de Cooperare între județul Tulcea și o regiune din Belarus. În cadrul unei întâlniri oficiale, desfășurate la Tulcea, în luna februarie a.c., Excelența Sa a venit cu mai multe propuneri concrete de cooperare, printre acestea numărându-se și semnarea unei Înțelegeri cu Raionul Mozyr.

„Sperăm ca această vizită și semnarea acestei înțelegeri de cooperare să fie cadrul cel mai bun de desfășurare a viitoarelor proiecte ce urmează a fi identificate împreună cu partenerii din Mozyr. Cu atât mai mult este de bun augur programarea semnării acestui protocol de colaborare în aceeași perioadă cu Forumul Economic de la Mozyr, un cadru excelent pentru identificarea potențialelor proiecte de interes comun.
Un prim pas pe calea colaborării economice dintre cele două părți a avut deja loc, la sfârșitul lunii mai, când o delegație tulceană a participat la Forumul Economic de la Gomel, alături de reprezentanții altor 24 de state. Delegația noastră a avut un bun prilej de a cunoaște realitățile economice ale țării dumneavoastră, luând parte la lucrările subcomisiilor de agricultură, turism și relații economice din cadrul acestui forum internațional.
Semnarea acestui protocol o consider o oportunitate deosebită pentru elaborarea proiectelor comune transfrontaliere în cadrul programelor Uniunii Europene. Ne dorim o relație deschisă, transparentă, care să se reflecte direct în creșterea nivelului de trai al locuitorilor zonelor pe care le reprezentăm“, a declarat președintele Horia Teodorescu.

Forumul Economic de la Mozyr este un eveniment foarte important la nivelul Republicii Belarus, deoarece a devenit o platformă recunoscută și autoritară pentru discutarea problemelor actuale ale comerțului internațional și cooperării economice precum și pentru stabilirea de noi relații de afaceri.

Tot în cadrul acestui forum s-a desfășurat și un târg universal de turism „Paleskaya Skarbnitsa“, în cadrul căreia participanții și-au promovat regiunile.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*