Proiect european ce vizează conservarea patrimoniului istoric și creșterea numărului de turiști, implementat de Consiliul Județean Tulcea

Proiect european implementat de Consiliul Județean Tulcea. FOTO #efige

În perioada februarie 2020 – august 2021 este derulată implementarea proiectului „EFIGE – Ansamblu transfrontalier. Confluente de patrimoniu la Dunăre“, finanțat prin Programul Operațional Comun România – Ucraina 2014 – 2020.

Potrivit reprezentanților Consiliului Județean Tulcea, proiectul se înscrie în Obiectivul tematic 3: Promovarea culturii locale și conservarea patrimoniului istoric, Prioritatea 2.1 – Promovarea și conservarea patrimoniului cultural și istoric, din cadrul Programul Operațional și își propune să valorizeze elementele de patrimoniu transfrontalier cu valoare perenă, identificate în Euro-regiunea „Dunărea de Jos”, printr-o abordare integratoare, care se va materializa în colecția tradițiilor transfrontaliere, stabilită ca indicator specific în procesul de implementare.

Cererea de finanțare a fost elaborată și depusă de către Consiliul Județean Tulcea – lider de proiect, în parteneriat cu: Comitetul Executiv al Consiliului Orășenesc Izmail (Ucraina), Grup Local pentru Pescărie Durabilă în Delta Dunării Tulcea (România) și Asociația de Dezvoltare Durabilă „Prut-Dunăre”Galați (România).

Perioada de implementare a proiectului este de 18 luni de la data semnării contractului. Obiectivul general al proiectului constă în promovarea potențialului cultural și antropogenic din Euro-regiunea „Dunărea de Jos” – Tulcea – Galați – Izmail, astfel încât oferta turistică a zonei să devină complexă și diversă, generând o creștere cuantificabilă a numărului de turiști până în anul 2023.

Implementarea proiectului ,,EFIGE – Ansamblu transfrontalier. Confluențe de patrimoniu la Dunăre” 2SOFT/2.1/64, va contribui la diversificarea ofertei turistice locale și regionale și va sprijini conturarea unor tradiții de promovare a patrimoniului cultural comun la granița trasată de cursul inferior al Dunării.

Valoare totală a proiectului este de 1.052.018 Euro, contribuția Uniunii Europene fiind de 946.290,19 Euro, valoarea echivalentă a sumei în moneda națională 4.583.829,68 de lei. Perioada de implementare a proiectului este de 18 luni de la semnarea contractului de finanțare şi implică activități de colaborare transfrontalieră menite să revitalizeze turismul în „Euro-regiunea Dunărea de Jos”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*