Primăria Hamcearca informează despre acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței

Primăria Hamcearca. FOTO Adrian Boioglu

Primăria Hamcearca îi anunță pe cetățenii localității cum pot fi acordate ajutorul pentru încălzirea locuinței și suplimentul de energie în sezonul rece 2024/2025.

Ajutorul pentru încălzirea locuinţei

Familiile cu venituri nete lunare mai mici de 1386 lei pe fiecare membru sau persoanele singure care realizează venituri nete lunare până la 2053 lei, pot solicita ajutorul pentru încălzirea locuinţei în sezonul rece (perioada cuprinsă între data de 1 noiembrie 2024 și data de 31 martie 2025).

Cererea şi declaraţia pe proprie răspundere pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței, se depun începând cu data de 23 octombrie 2024 la sediul Primăriei Hamcearca.

În situaţia in care consumatorii vulnerabili îndeplinesc condiţiile de acordare a ajutorului pentru încălzirea locuinței, stabilirea dreptului se face după cum urmează:

a). începând cu luna depunerii cererii, pentru cei care depun documentele până la data de 20 ale lunii respective;

b). începând cu luna următoare, pentru cei care depun documentele după data de 20 ale lunii respective.

Ajutoarele pentru încălzirea locuinţei şi suplimentul pentru energie se acordă pe bază de cerere şi declarație pe proprie răspundere privind componenţa familiei si veniturile acesteia, precum şi bunurile mobile și imobile deținute.

Acte necesare la dosar:

-cererea şi declaraţia pe proprie răspundere, completată integral, fără ştersături şi adăugiri

-actele de identitate ale membrilor familiei (peste 14 ani): carte de identitate, buletin — copie

– certificatul de naștere pentru copiii cu vârsta sub 14 ani — copie

– certificat de căsătorie — copie

– hotărâre de divorţ/act notarial — dacă este cazul

– declaraţie pe proprie răspundere că persoanele sunt despărțite in fapt — dacă este cazul

– certificat de deces — dacă este cazul

– document în baza caruia deţine locuinţa (act de proprietate, contract de inchiriere, de comodat, certificat de moştenitor)

– acte doveditoare privind veniturile din luna anterioară depunerii cererii — adeverinţă salariu net, (adeverinţă eliberată in luna noiembrie cu veniturile nete din luna octombrie) + tichete de masa sau mențiunea că nu primesc tichete de masă din partea instituţiei, cupon şomaj, cupon indemnizație persoană cu handicap, cupon alocaţie plasament.

– pensionarii vor prezenta cupoanele de pensie din luna august 2024

– extras cont depozite active — de la banca unde este deschis contul

– o factură recentă de furnizare a energiei electrice — după caz

– adeverinţă de la Registrul Agricol din cadrul Primăriei Hamcearca, pentru toți membrii majori ai familiei

– certificat fiscal – eliberat de Biroul Taxe şi Impozite din cadrul Primăriei Hamcearca, pentru toți membrii major ai familiei

– certificat de înmatriculare autovehicul/carte identitate autovehicul — dacă este cazul.

Cererile se primesc până pe data de 20.11.2024

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*