Primăria din Luncavița începe debranșarea localnicilor cu datorii la apă și canalizare din cauza facturilor mari neplătite

Localnicii cu datorii mai mari de 45 de zile vor fi debranșați. FOTO Facebook/Ștefan Ilie

Primarul din Luncavița, Ștefan Ilie a anunțat că începând din data de 9 martie, absolut toți cetățenii care înregistrează datorii la serviciul public de apă și canalizare vor fi deconectați. Potrivit acestuia, din 1883 abonați, 243 au datorii mai mari de 100 Lei!

„Amintesc faptul că serviciul de utilități publice al comunei tarifează cu prețul de 3,1 lei/mc apa potabilă și 0,7 lei/mc apa menajeră (canalizarea) cu tva inclus. Acest preț, de 3,7 lei/mc de apă + canalizare, nu ne permite acumularea de venituri din care noi să putem achita și întârzierile de plată ale cetățenilor, fiind păstrat la nivel mic, tocmai pentru a nu împovăra populația. Dar tot acest preț face ca, atunci când câteva persoane întârzie la plată, să nu ne mai putem acoperi cheltuielile curente, din care cea mai mare este plata curentului electric.Permanent ne dorim investiții care să mărească confortul de trai la un nivel decent, însă nu conștientizam de la început că acest lucru înseamnă și creșterea costurilor. Dacă ne dorim canalizare și apă pentru toți cetățenii, 24 de ore din 24, asta înseamnă că trebuie să plătim lunar și curentul stațiilor de pompare, epurare, al forajelor, analizele de laborator, apa pe care o scoatem din sonde către Apele Române, tarifele către Autoritatea Națională de Reglementare a Serviciilor Publice, alte cheltuieli și nu în ultimul rând salariile celor 6 angajați care întrețin pompele, stațiile, încasează, sau se ocupă de contabilitate a societății publice, care este infernal de grea“, le-a transmis edilul localnicilor.

Autoritățile locale le reamintește localnicilor că în momentul actual sunt în pregătirea executării unor noi investiții, două la număr, una pentru extinderea canalizării în Rachelu și alta pentru extinderea canalizării și a rezervelor de apă în Luncavița, proiecte care vor implica alte noi stații, pompe și foraje.

„Ne-am mai și obișnuit să credem că plata exactă a indexului de pe apometru înseamnă plata la zi, fără să ținem cont că dacă plătim din an în Paști, se adună și penalități, la fel ca la energia electrică, adică accesorii obligatorii, conform legii. Pe factura pe care o primește fiecare abonat scrie atât consumul curent, cât și soldul datoriilor. Desigur, persoana care are nelămuriri cu privire la datorie se poate adresa la contabilitate pentru verificarea acestora, iar dacă este o eroare materială, atunci aceasta se anulează și se recalculează plata“ a precizat  Ștefan Ilie, subliniind faptul că abonații  care au datorii  mai vechi de 45 de zile de la facturare va fi debranșat automat.

Potrivit calculelor, sunt 243 de abonați cu datorii ale căror debite însumează peste 80.000 lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. Bun gasit! Mama mea a facut din luna august o cerere pt legare la canalizare si nici pana azi nu s.a sapat nimic. A venit de nenumarate ori la dvs. dar nu o ascultati, ii spune.ti mereu ca luni, ca luni, dar nu e adevarat. E sparata, se simte luata in deridere. Nu e frumos ce face.ti,mai ales ca e in varsta.Ea de mica m.a educat cu conceptia, ca oamenii in varsta, trebuie respectati. Dvs. ce parere aveti?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*