Preasfințitul Părinte Visarion a oficiat sfânta liturghie arhierească la altarul de vară al Capelei ,,Sf. Nectarie”

Preasfințitul Părinte Visarion. FOTO Episcopia Tulcii

Marți, 2 iulie 2024, de ziua cinstirii Sf. Voievod Ștefan cel Mare Preasfințitul Părinte Visarion Episcopul Tulcii s-a aflat la Căminul pentru persoane vârstnice ,,Sf. Nectarie” din Tulcea prilej cu care a oficiat sfânta liturghie arhierească la altarul de vară al Capelei ,,Sf. Nectarie”.

Slujba a fost oficiată în contextul Anului omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor, când Biserică se apleacă spre cei suferinzi și lipsiți și mai mult, încercând să le mângâie durerile și să le aline lipsurile.

La slujbă au participat preoți și diaconi din Tulcea, angajați ai Centrului și beneficiari. Alături de aceștia au mai participat și beneficiari ai Centrului de îngrijire și asistență pentru persoanele adulte cu dizabilități ,,Lebăda”.

În cadrul slujbei s-au înălțat rugăciuni de sănătate pentru persoanele din incinta unității, cât și rugăciuni pentru elevii și studenții aflați în examene.

După oficierea slujbei, Preasfinția Sa însoțit de preotul capelan a vizitat și persoanele îngrijite în camere, binecuvântându-le și oferindu-le mici daruri și cuvinte de îmbărbătare.

Episcopia Tulcii are un protocol de parteneriat încheiat cu Direcția de asistență și protecție socială Tulcea, de mai multe ori pe an, persoanele asistate aici, beneficiind de atenția spirituală și materială a Episcopiei Tulcii, a parohiilor și a preoților din municipiul Tulcea.

Din anul 2004 în incinta Căminului ,,Sf. Nectarie” din Tulcea a fost amenajată o capelă în care se oficiază sfintele slujbe pentru cele peste 60 de persoane asistate aici.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*