Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni, a participat joi, 5 mai, la conferința de lansare a pontonului expozițional achiziționat în cadrul proiectului EFIGE, eveniment care a avut loc la sala de conferințe a hotelului Delta din municipiu.
Turiștii, dar și tulcenii vor avea posibilitatea de a admira frumusețea tradițiilor locale de pe raza întregului județ în cadrul unei mini-expoziții realizate pe un ponton ce va fi ancorat în portul Tulcea.
Pontonul expozițional își propune să aducă în fața publicului vizitator imaginea multiculturalității care oferă identitate culturală spațiului nord-dobrogean.
„Mă simt onorat și mândru, totodată, să particip la evenimentul dedicat inaugurării pontonului expozițional, echipament special amenajat în cadrul proiectului EFIGE – Ansamblu transfrontalier. Confluențe de patrimoniu la Dunăre 2SOFT/2.1/64 , investiție realizată prin Programul Operațional Comun România-Ucraina 2014-2020. Este o veste mai mult decât îmbucurătoare pentru tulceni și pentru mine, personal, întrucât consider că de acum județul nostru va avea un nou punct de întâlnire pentru pasionații de artă autohtonă sau ca loc inedit și autentic de explorare a patrimoniului cultural local. Este ceea ce ne dorim cu toții și anume ca zona noastră, o adevărata poartă de intrare în Delta Dunării, să beneficieze de o promovare din ce în ce mai vizibilă. Vă felicit pentru reușită și aștept cu nerăbdare să văd rezultatele acestei investiții care ar trebui să aducă județului mai mulți iubitori de cultură și tradiții, din țară și de peste hotare. Mult succes în ceea ce v-ați propus, dragi colegi și colaboratori!“, a transmis, în cadrul evenimentului, vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni.
Implementarea proiectului „EFIGE – Ansamblu transfrontalier. Confluențe de patrimoniu la Dunăre” 2SOFT/2.1/64 contribuie la diversificarea ofertei turistice locale și regionale și va sprijini conturarea unor tradiții de promovare a patrimoniului cultural comun la granița trasată de cursul inferior al Dunării.
Proiectul se înscrie în Obiectivul tematic 3: Promovarea culturii locale și conservarea patrimoniului istoric, Prioritatea 2.1 – Promovarea și conservarea patrimoniului cultural și istoric, din cadrul Programul Operațional și își propune să valorizeze elementele de patrimoniu transfrontalier cu valoare perenă, identificate în Euro-regiunea „Dunărea de Jos”, printr-o abordare integratoare, care se va materializa în colecția tradițiilor transfrontaliere, stabilită ca indicator specific în procesul de implementare.
Cererea de finanțare a fost elaborată și depusă de către Consiliul Județean Tulcea – lider de proiect, în parteneriat cu: Comitetul Executiv al Consiliului Orășenesc Izmail (Ucraina), Grup Local pentru Pescărie Durabilă în Delta Dunării Tulcea (România) și Asociația de Dezvoltare Durabilă „Prut-Dunăre” Galați (România).
Perioada de implementare a proiectului este de 18 luni de la data semnării contractului.
Obiectivul general al proiectului constă în promovarea potențialului cultural și antropogenic din Euro-regiunea „Dunărea de Jos” – Tulcea – Galați – Izmail, astfel încât oferta turistică a zonei să devină complexă și diversă, generând o creștere cuantificabilă a numărului de turiști până în anul 2023.
Be the first to comment