Polițiștii tulceni, mobilizați în această minivacanță

Polițiștii tulceni, mobilizați în această minivacanță. FOTO IPJ Tulcea

În perioada 15-18 august 2024, în contextul minivacanței prilejuite cu ocazia sărbătorii Adormirii Maicii Domnului , Inspectoratul de Poliţie Judeţean Tulcea va mobiliza efective suplimentare, iar polițiștii tulceni vor fi la datorie și vor desfășura activități pe două paliere: unul este cel de prevenire și descurajare, iar al doilea este de combatere a faptelor antisociale și de impunere fermă a legii.

Începând din 15 august, vor fi în stradă :

– poliţiştii de la ordine publică vor asigura ordinea și liniștea publică, aceștia aflânu-se  în stradă și în proximitatea locurilor cu un aflux mare de persoane.

– poliţiștii rutieri vor acționa  cu  aparatele din dotare   în vederea depistării în timp util a conducătorilor auto ce pot pune viața în pericol a celorlalți participanți la trafic.

-polițiștii de la  Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase vor supraveghea    desfășurarea în mod legal a manifestărilor în timpul cărora se utilizează articole pirotehnice.

-polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice se vor asigura  ca activitățile economice  să se desfășoare legal și  în siguranță.

–   polițiștii de la investigaţii criminale  vor acționa atât în municipiul Tulcea cât și în zona adiacentă, pentru prevenirea criminalității și a furturilor, dar și polițiștii de la  alte structuri   pentru prevenirea victimizării persoanelor prin diverse infracțiuni, pentru combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor, precum și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

La nivelul județului Tulcea, în perioada susmenționată vor fi în desfășurare mai multe evenimente publice și cultural-artistice  cum ar fi:

Pe data de 15 august 2024

  • Zilele municipiului Tulcea ,Tulcea Fest 2024
  • Ziua Marinei Române
  • Ziua satului Lăstuni
  • Ziua localității Nicolae Bălcescu
  • Hramul Mănăstirii „Celic-Dere”, în localitatea Telița
  • Manifestări religioase la mănăstirile Saon și Cocoș
  • În perioada 14-16 august 2024
  • Zilele orașului Sulina

În perioada 12-18 august 2024

– Festivalul Internațional de Film  „Anonimul” în localitatea Sfânul Gheorghe

Modul de acțiune va fi unul predominant preventiv, însă, dacă vor fi constatate încălcări ale legii, fiecare situație va fi supusă unei evaluări individuale și vor fi luate măsuri în consecință.

Activitățile vor fi desfășurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții cu atribuții în asigurarea ordinii și liniștii publice.

Se va acorda o atenţie deosebită locurilor cu mare fluenţă de persoane, în care urmează să se desfăşoare manifestări publice, activităţi culturale, sportive, de agrement, pentru menţinerea unui climat corespunzător de siguranţă.

Având în vedere că în această perioadă se înregistrează o creștere a traficului rutier, polițiștii tulceni își vor intensifica eforturile pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și pentru a veni în sprijinul conducătorilor auto.

Pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea producerii accidentelor de circulație, poliţiştii rutieri vor fi prezenți pe drumurile naționale cât și pe cele județene și comunale, pentru depistarea conducătorilor auto care reprezintă un pericol pe drumurile publice.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. Poliția tulceană ar trebui să fie mai prezentă activ în multe zone ale municipiului. De exemplu, pe Strada Alunișului – lângă Centrul de recoltare a sângelui – e gălăgie noapte de noapte. Poliția este la doi pași… A fost sesizată de multe ori, dar degeaba! Nu se întreprinde nimic. Ziua, dar mai ales noaptea, pe la miezul nopții – mișună și fac scandal tot felul de indivizi… NIMENI NU AUDE… Noi, locatarii din apropiere, ne-am săturat!!! Ne-am săturat și de asemenea persoane plătite să mențină ORDINEA și LINIȘTEA PUBLICĂ!! Îi invităm să locuiască aici, în zona chioșcului deschis non-stop, de unde se aprovizionează ,,locatarii de noapte,, ai parcului… POATE NE AUDE CINEVA?!!?!!?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*