Polițiștii tulceni au fost prezenți printre elevi pentru a le prezenta o acțiune privind prevenirea violenței asupra copiilor și tinerilor

Politistii au vorbit cu elevii. FOTO IPJ Tulcea

În dimineața zilei de 9 noiembrie, la Colegiul Dobrogean “Spiru Haret”, a avut loc o acțiune privind prevenirea violenței asupra copiilor și tinerilor.

 

Acțiunea, desfășurată în parteneriat de Colegiul Dobrogean “Spiru Haret”și Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea, s-a materializat într-o întâlnire între polițiști și elevii clasei a VIII B.

Astfel, profesor Anca Moșoiu, din cadrul Colegiului Dobrogean “Spiru Haret” și cms. șef Țugui Lucian, șeful Serviciului Cabinet din Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea au prezentat prevederile codului penal referitoare la infracțiunile comise cu violență.

Cei mici au participat la jocuri de rol, în cadrul cărora au devenit procurori sau judecători, în încercarea de a identifica elementele constitutive ale infracțiunilor comise cu violență.

Elevii au fost interesați de informațiile primite și au putut astfel să evalueze consecințele actelor de violență.

Campania internațională “19 zile de activism pentru prevenirea violenței asupra copiilor și tinerilor” se desfășoară în perioada 01 – 19.11.2017.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*