Polițiștii tulceni au dat iama în traficanții de animale

Mai mulți tulceni s-au ales cu dosare penale, de Ziua Națională, după ce au fost prinși băuți la volan. FOTO cu rol ilustrativ

Polițiștii tulceni au efectuat controale pe linia comerțului ilegal de animale, ocazie cu care au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale în valoare de 15.000 de lei și au fost confiscate 66 de bovine, în valoare de 52.000 de lei.

În cursul zilei de 21 februarie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice împreună cu polițiștii Biroului de Poliție Transporturi Tulcea au desfășurat o acțiune pe raza municipiului Tulcea și în comuna Nufăru, județul Tulcea. Acțiunea a avut drept scop prevenirea şi combaterea ilegalităţilor comise în domeniul comerțului ilegal cu animale vii şi combaterea ilegalităţilor comise cu ocazia producerii, prelucrării şi comercializării produselor agroalimentare.
Acțiunea s-a desfășurat cu sprijinul reprezentanților Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Tulcea și Inspectoratului Teritorial de Muncă Tulcea.

În cadrul acțiunii, polițiștii au efectuat controale la 3 societăți comerciale și au verificat 6 autovehicule de transport animale. Au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale la Legea nr.12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite. Tototdată au fost ridicate în vederea confiscării 66 de bovine, în valoare de 52.000 de lei.

De exemplu, polițiști tulceni au depistat în apropierea trecerii bac din localitatea Nufăru, județul Tulcea, trei bărbați cu vârstele cuprinse între 45 ani și 50 de ani, toți din județul Brăila, care transportau cu două autoutilitare 66 de bovine, fără a deține documente legale de proveniență și fără a fi autorizați în vederea desfășurării unor astfel de activități economice.

În urma verificărilor a rezultat că animalele transportate erau achiziționate de la diferite persoane din Delta Dunării urmând a fi comercializate în județul Botoșani.
Cei trei bărbați au fost sancționați contravențional cu amendă de 5.000 de lei fiecare, conform Legii nr. 12/1990, iar animalele au fost ridicate în vederea confiscării.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*