Peste 300 de marinari militari participă la acțiuni tactice fluviale combinate în Delta Dunării

Instrucție a marinarilor militari pe Dunăre. FOTO SMFN

Peste 300 de militari din Flotila Fluvială participă, până pe 21 octombrie, la Exercițiul „Danube Protector” al forțelor navale fluviale, desfășurat pe Brațul Sfântu Gheorghe și la gurile Dunării.

Potrivit Statului Major al Forțelor Navale, la exercițiul planificat, organizat și condus de SMFN prin Comandamentul Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu”, participă peste 300 de militari, care au la dispoziție două nave tip monitor și două vedete blindate ale Divizionului 67 Nave Purtătoare de Artilerie „Comandor Virgil Alexandru Dragalina”, patru vedete fluviale ale Divizionului 88 Vedete Fluviale „Amiral Gheorghe Sandu”, un remorcher fluvial, o șalupă fluvială rapidă, o navă de comandament aparținând Grupului 325 Logistic Tulcea, șapte ambarcațiuni rapide de asalt ale Regimentului 307 Infanterie Marină „Heracleea”, remorcherul maritim de intervenție cu scafandri „Grozavul”, cu un detașament de scafandri EOD la bord și un detașament de scafandri fluviali.

Exercițiul naval cu trupe în teren este bazat pe un scenariu fictiv, care este adaptat mediului de securitate actual, în conformitate cu legislația națională în domeniul apărării și securității. Obiectivul urmărit este ridicarea nivelului de instruire al echipajelor navelor pentru executarea întrunită a unei secvențe dintr-o operație de apărare desfășurată pe teritoriul României.

Elementul-cheie al exercițiului îl constituie acțiunea comună, combinată, sincronizată și coerentă, bazată pe coeziunea și experiența echipei.

Activitățile desfășurate cuprind elemente de planificare și de pregătire a acțiunilor tactice, acțiuni de dislocare a forțelor în teren, deopotrivă terestre și fluviale, proceduri operaționale de cercetare și supraveghere a unui raion fluvial, de asigurare a securității și de apărare a unui port fluvial, precum și acțiuni tactice de asalt fluvial.

Tragerile cu sistemele de artilerie de la bordul navelor militare fluviale și cu armamentul individual de infanterie, cu muniții de război, fac parte din scenariul Exercițiului „Danube Protector 22”, în care protagoniștii sunt marinarii militari fluviali şi pușcașii marini, care acționează împreună ca un întreg, pentru asigurarea securității țării noastre la granița fluvială cu Ucraina și în zona de litoral din nordul Dobrogei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*