Peste 100 de apeluri la 112 în județul Tulcea în timpul Codului Portocaliu

Polițiștii tulceni au făcut filtre rutiere la ieșirea din municipiul Tulcea. FOTO Arhivă

În data de 18 ianuarie, 84 de polițiști tulceni au acționat pe drumurile europene, naționale și județene pentru sprijinul în ceea ce privește persoanele aflate în dificultate, accidentele rutiere sau autovehiculele care au rămas înzăpezite pe raza județului Tulcea. Au fost înregistrate 109 apeluri de urgență 112 privind blocarea traficului rutier datorită ninsorii viscolite și a intensificări vântului.

La ieșirile din municipiul Tulcea și din orașe, precum și la ieșirile din județul Tulcea către județele limitrofe, polițiștii au organizat filtre rutiere pentru a pune în aplicare dispozițiile Prefectului Județului Tulcea, care interzicea accesul autovehiculelor pe drumurile blocate de zăpadă și viscol.
Totodată, polițiștii au acționat pentru fluidizarea traficului rutier şi au acordat sprijin celorlalte instituții pentru deszăpezirea căilor rutiere.
Intervențile polițiștilor au mai constat în deblocarea şoselelor pe timpul viscolului prin scoaterea în afara carosabilului a autovehiculelor care au blocat drumurile, organizarea coloanelor rutiere prin care cetățenii și autovehiculele au fost scoși din zonele în care erau blocați și duși în localități, transportul persoanelor care au rămas înzăpezite până la punctul cel mai apropiat de prim-ajutor, însoțirea transporturilor medicale de urgență, etc.

Pentru a nu risca să rămâneţi înzăpeziţi atunci când condiţiile meteo nu sunt favorabile, vă sfătuim să nu părăsiţi localităţile de domiciliu, iar dacă sunteţi surprinşi în trafic, întrerupeţi călătoria şi adăpostiţi-vă în cea mai apropiată localitate.
Vă recomandăm să evitați deplasările pe perioada codului emis de meteorologi.
Dacă este imperios necesar să vă deplasați în altă localitate, țineți cont de următoarele recomandări:
– înainte de a pleca la drum, interesați-vă cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgeți şi situaţia meteorologică prognozată.
– în timpul deplasării păstrați în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculele precedente, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă,
– utilizați, cu precădere, frâna de motor.
– când partea carosabilă este acoperită cu zăpadă, conducătorii auto au obligaţia să circule cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h în localităţi sau 50 km/h în afara acestora.
– în situaţia în care v-aţi planificat să faceţi un drum mai lung, nu uitaţi să aveţi plinul de combustibil efectuat, iar din portbagaj să nu vă lipsească lopata, săculețul cu nisip, lanţurile antiderapante şi o pătură. Toate acestea îşi pot dovedi utilitatea în cazul în care viscolul şi căderile abundente de zăpadă vă îngreunează deplasarea.
Respectaţi indicaţiile agenţilor de circulaţie şi ale lucrătorilor de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, în cazul interzicerii temporare a circulaţiei pe unele sectoare de drum, pentru facilitarea intervenţiei echipajelor de deszăpezire şi a ambulanțelor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*