Tulceni prinși și trimiși în judecată de către DIICOT pentru trafic de droguri, în două dosare diferite

Penitenciarul Tulcea. FOTO Cătălin Schipor

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Tulcea, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. au finalizat cercetările într-un dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri, săvârșite de o grupare infracţională specializată în procurarea şi comercializarea de droguri.

În cursul zilei de 24 aprilie polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Tulcea și procurorul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Tulcea au sesizat instanța de judecată, cu privire la patru bărbați cu vârste cuprinse între 21 ani și 32 ani, toți din municipiul Tulcea. Respectivii  au fost cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive și trafic de droguri de risc, fără drept pentru consum propriu.

Anchetatorii au stabilit că cei patru bărbați, în perioada 2017-2018, ar fi comercializat către consumatorii din municipiul Tulcea diverse cantități de substanțe interzise și ar fi deținut fără drept pentru consum propriu, droguri de risc.

În această perioadă au fost depistați în repetate rânduri având asupra lor cantități de substanțe cu proprietăți psihoactive, fiind procurate de pe raza județelor Constanța și Galați în vederea comercializării către persoanele din Tulcea.

La aceiași dată, anchetatorii au mai sesizat instanța cu privire la alt grup ce se ocupa cu același tip de afaceri. Este vorba de patru bărbați cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de introducere în țară de droguri de risc, trafic de droguri de risc, deținere de droguri de risc fără drept pentru consum propriu, efectuare fără drept de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

În perioada 2017 – 2018, patru bărbați cu vârstele cuprinse între 23 ani și 28 de ani, trei din municipiul Tulcea și unul din comuna Mahmudia, la diferite intervale de timp ar fi cumpărat, deținut și comercializat mai multor persoane de pe raza municipiului Tulcea, produse cu efecte psihoactive.

În luna februarie 2018, bărbatul de 25 ani a cumpărat din Portugalia rezină de cannabis pe care ar fi trimis-o în țară prin intermediul unei societăți de transport bărbatului de 28 ani, o parte ar fi comercializat-o către mai multe persoane din municipiul Tulcea.

În urma  perchezițiilor domiciliare efectuate în data de 4 aprilie a.c, au fost descoperite cantitatea de 14 grame proporționată în 35 de doze.

De asemenea, polițiștii au identificat un cartuș din categoria muniției letale la domiciliul bărbatului de 28 ani.

 

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*