Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea au desfășurat acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Aproximativ 500 de autovehicule au fost verificate și peste 400 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate în cadrul acțiuni, pe raza județului Tulcea.
Din datele statistice a rezultat că, în perioada 1 ianuarie – 19 august, pe drumurile deschise circulaţiei publice din judeţul Tulcea s-au produs 33 accidente rutiere grave (-4 față de aceeași perioadă a anului trecut) soldate cu decesul a 11 persoane (+3 față de acceași perioadă a anului trecut) şi rănirea gravă a altor 30 persoane (-4 față de acceași perioadă a anului trecut).
În perioada 19 – 25 august, Serviciul Rutier sub coordonarea Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, a desfășurat o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, respectiv nerespectarea regimului legal de viteză, conducerea sub influența alcoolului, neacordarea priorităţii de trecere pietonilor și vehiculelor și abaterile săvârșite de bicicliști și pietoni.
În urma acțiunilor desfășurate, polițiștii au constatat 455 sancțiuni contravenționale la Ordonanța de Urgență a Guvernului nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice, dintre care 216 au fost pentru încălcarea regimului legal de viteză, 17 abateri săvârșite de pietoni și 8 abateri săvârșite de bicicliști.
Totodată, polițiștii tulceni au reținut 49 permise de conducere, au retras 20 certificate de înmatriculare și au constatat 10 infracțiuni la regimul rutier.
Ca urmare a accidentelor rutiere produse la nivel județului în ultima perioadă, polițiștii rutieri continuă activitățile pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, respectiv pentru conştientizarea participanţilor la trafic cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea normelor legale referitoare la circulaţia pe drumurile deschise circulaţiei publice, în contextul necesităţii atingerii obiectivului general asumat de statele membre ale Uniunii Europene, acela de reducere cu 50% a mortalităţii din accidente rutiere în perioada 2010 – 2020.
Be the first to comment