Palatul Copiilor Tulcea participă la Concursul Internațional de Robotică de la București

Elevii tulceni participă la Concursul Internațional de Robotică de la București

Consiliul Județean Tulcea a încheiat cu Palatul Copiilor Tulcea un parteneriat pentru susținerea participării elevilor și profesorilor îndrumători la Concursul Internațional de Robotică „First Tech Challenge“, ce se desfășoară la București în perioada 22-26 martie.

FTC sau First Tech Challenge este programul de dificultate medie al FIRST (For Inspiration and Recognition of Science and Technology), fondat în 1989 pentru a inspira interesul tinerilor în participarea la programe legate de ştiinţă şi tehnologie.

„FTC e mai mult decât construit roboţi. Echipele participante sunt provocate să modeleze, să construiască, să programeze şi să opereze roboţi pentru a concura în competiţii cot la cot, sub formatul de alianţe. Cu toţii au parte de distracţie, acumulează cunoştinţe, îşi fac prieteni şi asta îi ajută să îşi mărească stima de sine, să îşi hrănească creativitatea şi să îi inspire să rezolve cele mai mari provocări ale lumii, să fie cetăţeni puternici şi să construiască un viitor mai bun“, spun organizatorii.

Anul acesta va fi a doua ediție FTC din România şi, totodată, a doua participare a Palatul Copiilor Tulcea în cadrul acestui concurs. Echipa „River Wolves“ are în componență 15 tineri entuziaşti şi plini de viață, îndrumați de doi mentori, profesor Nicolae Dobrescu şi profesor Niculae Aldea. Datorită experienței ediției 2016-2017, echipa tulceană a reuşit să îmbunătățească robotul în timp util şi să-l perfecționeze.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*