O organizație din Tulcea, în cursa pentru finanțare europeană – se pot accesa accesa granturi de 30.000 EUR

Imagine din Delta Dunării

Social Challenges Innovation Platform este platforma online care conectează autoritățile publice, companiile private sau ONG-urile din Europa cu antreprenorii sau inovatorii sociali care le pot oferi soluții de impact la problemele cu care se confruntă. Se vor acorda granturi de câte 30.000 de euro și mentorat timp de 6 luni pentru implementarea a 81 dintre soluțiile înscrise pe platformă.

România este prezentă pe SocialChallenges.eu prin intermediul a șapte organizații, cinci din București, una din Sibiu și una din Tulcea:

• Asociația Ivan Patzaichin-Mila 23 caută un partener împreună cu care să creeze soluții care să rezolve problema managementului deșeurilor și a apei potabile în satele de pescari din Delta Dunării

• A.R.T. Fussion Associaton își dorește să activeze oamenii care pot contribui la dezvoltarea comunităților lor prin intermediul unui board game special, folosit inițial de studenți și elevi.

• Go Free Association caută un partener care să contribuie la dezvoltarea unui set de activități pentru tineri, bazate pe gamefication, axate pe gândirea critică și pe rezolvarea de probleme.

• WWF își dorește să implementeze noi tehnologii și instrumente pentru monitorizarea și atenuarea conflictelor dintre oameni și viața sălbatică

• IziBac își dorește să dezvolte o soluție pentru a ajuta elevii să învețe pentru examenul de Bacalaureat într-un mod multimedia, plăcut, gameficat.

• Teach for Romania își dorește dezvoltarea unei platforme online colaborative pentru profesorii din zonele rurale, care îi va ajuta pe ei și pe elevii lor să își dezvolte aptitudinile de leadership.

• Heritas Foundation (Sibiu) a propus provocarea de a defini un set de instrumente de planificare și dezvoltare astfel încât dezvoltarea orașelor să se poată produce fără supra-aglomerare sau afectarea standardelor de viață.

”Impact Hub are drept misiune susținerea mediului antreprenorial atât la nivel local, cât și global, prin intermediul rețelei sale vaste, dar fără ca acest lucru să însemne detașarea completă de alte sectoare. Din contră, punem accentul pe o perspectivă integratoare și pe conectarea actorilor din industrii sau medii cât mai diverse, mai ales având în vedere provocările tot mai complexe cu care ne confruntăm astăzi și care nu pot fi rezolvate prin eforturi disparate. Suntem parteneri în cadrul programului Social Challenges Innovation Platform pentru că ne dorim să întărim rolul nostru de catalizator prin care aducem împreună organizații și provocări sociale și antreprenori care pot contribui cu soluții viabile economic.”, a declarat Oana Craioveanu, CEO și cofondator Impact Hub Bucharest.

Cum funcționează?

Antreprenorii sau specialiștii care dețin expertiza necesară pot propune soluții inedite pentru aceste provocări, dar și pentru oricare altă provocare de pe platformă, indiferent de țară, până pe 15 aprilie.

Fiecare organizație trebuie să primească minimum trei soluții până la termenul limită pentru a intra într-o etapă de jurizare. În funcție de punctajele primite în această etapă, una sau mai multe dintre propunerile înscrise vor primi câte 30.000 de euro și 6 luni de mentorat pentru implementare.

În total, se vor oferi 81 de granturi, iar valoarea totală a proiectului este de 2.430.000 EUR.

Pe 27 martie 2018 va avea loc un webinar în care vor fi explicați pașii de încărcare a soluțiilor și care poate fi accesat gratuit, aici: https://www.socialchallenges.eu/community/4/News/1038

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*