O nouă întâlnire de lucru la Tulcea a ITI Delta Dunării cu reprezentanții Comisiei Europene

Întâlnire la Tulcea a ITI Delta Dunării. FOTO CJ Tulcea

În Sala Mihail Kogălniceanu, a avut loc o nouă întâlnire de lucru a Asociației pentru Dezvoltare Intercomunitară ITI Delta Dunării cu reprezentanții Autorităților Publice Centrale și ai Comisiei Europene, cu privire la stadiul deschiderii apelurilor și numărul de proiecte depuse pentru finanțare.

Astfel, pe lângă reprezentanții Comisiei Europene – Iva Gailly, Ctibor Kocman, Ștefan Lucian Radu și Valentin Ariton, la întâlnirea au participat reprezentanți ai autorităților de management care gestionează fondurile europene, dar și reprezentanți ai autorităților centrale și locale.

Mă bucur să mă aflu aici, la această rundă de discuții, doresc să le mulțumesc reprezentanților Comisiei Europene, care au revenit la Tulcea, și reprezentanților autorităților de management. Este o întâlnire de lucru deosebit de importantă pentru noi toți. Județul Tulcea este un județ aparte și mă bucur că acest lucru că l-au remarcat și cei de la București, care și-au îndreptat atenția asupra județului; mai mult, vedem că atragem atenția și Bruxelles-ului.
Reprezentanții Comisiei Europene revin la Tulcea, într-un interval relativ scurt de timp, și este bine că o fac, pentru că avem nevoie de fiecare sfat, fiecare îndrumare și consiliere a dânșilor. Într-adevăr, sunt mai multe aspecte de îmbunătățit, de corectat, însă cu înțelegerea și cu sprijinul dumneavoastră, îmi exprim credința că vom reuși să ducem la capăt ceea ce ne-am propus pentru dezvoltarea județului nostru. Vreau să le mulțumesc că acordă o mare grijă acestui instrument de investiții. Ne dorim cu toții ca acesta să fie un succes pentru județ, iar procentajul de atragere a fondurilor europene să fie cât mai ridicat“, a declarat vicepreședintele Dumitru Mergeani.

Conform raportării ITI Delta Dunării, la momentul de față sunt deschise apeluri pe cele șapte programe de finanțare în valoare de 1,67 miliarde de euro. Numărul de proiecte depuse pe cele șapte programe este de 1.139, valoarea proiectelor depuse este de 515 milioane de euro, respectiv un procent de 48% din valoarea totală a apelurilor deschise, iar proiectele contractate sunt în valoare de 195 de milioane de euro, adică 38% din cele depuse, respectiv 18% din total apeluri deschise.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*