O nouă ediție a Olimpiadei „Tinerii Dezbat“ a avut loc în Tulcea la Colegiul Dobrogean Spiru Haret

Olimpiada „Tinerii Dezbat“ se desfășoară la Colegiul Dobrogean Spiru Haret. FOTO CJ Tulcea

Olimpiada „Tinerii Dezbat“ se desfășoară în perioada 8-9 iunie, la Colegiul Dobrogean Spiru Haret, reunind în competiție 12 licee din județul Tulcea, cu 12 echipaje de începători și 7 echipaje de avansați.

Astfel, 57 de elevi participanți și 19 profesori coordonatori se întrec în cadrul meciurilor de dezbatere, pe moțiuni privind obligativitatea uniformei școlare, introducerea la liceu a unei ore de educație financiară, voluntariatul – condiție de absolvire a liceului sau interzicerea alimentelor modificate genetic.

Vicepreședintele Consiliului Județean, Dumitru Mergeani a participat, vineri, 8 iunie, la deschiderea Olimpiadei naționale de argumentare, dezbatere și gândire critică „Tinerii Dezbat“ – ediția 2018, etapa județeană. La eveniment au mai participat inspectorul școlar general Lucica Popișcă, directorul Colegiului Dobrogean Spiru Haret, Florin Anastasiu, cadrele didactice și elevii participanți la această olimpiadă.

„Aș dori să îmi exprim admirația și aprecierea față de elevii care au răspuns acestei provocări, aceea de a-și spune punctul de vedere, de argumenta cele spuse, de a lua atitudine și, mai important, de a-și asuma în totalitate poziția adoptată în scopul promovării unor idei și principii democratice. Generației mele i-au lipsit acest gen de concursuri. Probabil ne-ar fi plăcut și nouă să știm să facem astfel de dezbateri. Am văzut și tematica moțiunilor. Sunt domenii foarte diferite, unele dintre ele privind probleme de voluntariat. Cred că mulți dintre voi faceți parte din ong-uri și sunteți voluntari, vă oferiți ajutorul comunității. Dintre voi se vor alege liderii viitorului, liderii României de mâine. Mă bucură să văd în sală foarte mulți tineri frumoși. Sper ca, în aceste zile, fiecare să-și aducă argumentațiile, pentru susținerea moțiunii dezbătute. Văd aici niște cupe în spate, vor fi probabil și niște premii, dar sunt sigur că toți cei care vor participa sunt deja câștigători. Vreau să aveți zile frumoase, zile pline de idei bune și vreau să vă urez succes“, a declarat vicepreședintele Dumitru Mergeani.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*