O grupare de traficanți de droguri din Tulcea a fost destructurată

Tot ce a putut fi folosit drept probă a fost luat de către polițiști. FOTO IPJ Tulcea

Oamenii legii au descins în 15 locații de pe raza municipiului Tulcea unde au găsit și ridicat 125 de grame substanțe susceptibile a fi droguri, 16 telefoane mobile și suma de 9.100 de lei.

Acțiunea anchetatorilor a avut loc în cursul zilei de 4 martie, fiind vorba de o colaborare a polițiștilor Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Tulcea, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Tulcea. Aceștia au efectuat 15 percheziții domiciliare, în municipiul Tulcea, la persoanel bănuite de săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și efectuare fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În urma perchezițiilor, au fost identificate și ridicate 125 de grame substanțe susceptibile a fi droguri de risc. Au mai fost ridicate în vederea confiscării 16 telefoane mobile, instrumente folosite la comiterea infracțiunii și 9.100 de lei și 50 de euro. De asemenea, în aceeași zi polițiștii au pus în executare 16 mandate de aducere.

Anchetatorii au stabilit că în perioada 2016 – martie 2018, zece bărbați cu vârstele cuprinse între 18 și 27 de ani, nouă din municipiul Tulcea și unul din comuna Mahmudia, au săvârşit infracţiunile de efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive, precum şi deţinere şi comercializare de droguri de risc, fără drept. Cei zece suspecți au fost prezentați instanței de judecată care a dispus arestarea lor preventivă pentru 30 de zile.

Activitatea a beneficiat de suportul tehnic a Serviciului Operaţiuni Speciale Tulcea, iar la descinderi au participat polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Tulcea şi a Gărzii de Coastă – S.T.P.F. Tulcea și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Tulcea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*