Mesaj RO-Alert pentru zona de nord a județului Tulcea după ce mai multe drone se îndreptau către ținte de pe teritoriul ucrainean aflate la granița cu România. Oamenii, sfătuiți să se adăpostească

Adăpost construit în județul Tulcea. FOTO Ministerul Apărării

În cursul nopții, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a emis un mesaj RO-Alert pentru populația din zona de Nord a județului Tulcea după ce, structurile cu rol de apărare și monitorizare a spațiul aerian de frontieră au reperat un grup de drone care se îndreptau către ținte de pe teritoriul ucrainean aflate la graniță cu România.

Potrivit ISU Tulcea, mesajul transmis către populație, face un apel la calm, iar în cazul în care cad obiecte din spațiul aerian, să respecte recomandările de adăpostire și de autoprotecție transmise prin mesajul RO-Alert.

„Menționăm că orice cetățean care se simte în pericol ori observă ceva neobișnuit, poate apela numărul unic de urgență 112 pentru a cere sprijin ori ajutor.

De asemenea, zonele vizate de atacurile Federației Ruse sunt pe teritoriul ucrainean, la mică distanță de granița cu România și astfel există posibilitatea ca anumite obiecte în urma ripostei armatei ucrainene să cadă pe teritoriul românesc.

Facem încă o dată precizarea pentru liniștea comunităților din zona de Nord a județului Tulcea, dar și celor ce ajung în zona respectivă ca turiști că nu sunt vizate ținte ori zone de pe teritoriul României!” – ISU Tulcea.

Mesajul Ro-Alet îndemna cetățenii să se adăpostească.

„Există posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian. Păstrați-vă calmul! Adăpostiți-vă în beciuri sau adăposturi de protecție civilă. În lipsa unui adăpost, rămâneți în interiorul casei, departe de geamuri și pereți exteriori. Durata estimată: 90 de minute”.

De asemenea, la disceperatul ISU Tulcea au fost primite două apeluri, unul pentru a cere informații, iar un al doilea care a relatat că aude explozii în zona de nord (pe teritoriul ucrainean).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*