Managerul Bibliotecii Județene „Panait Cerna” Tulcea, vizită în SUA  

Managerul Bibliotecii Județene „Panait Cerna” Tulcea, vizită în SUA. FOTO Biblioteca Județeană

Zilele acestea managerul Bibliotecii Județene „Panait Cerna” Tulcea, dr. Ligia Dima, participă la o vizită în Statele Unite ale Americii, în cadrul programului „Open World”.

Programul este finanțat de către Congresul American – Congressional Office for Intenational Leadership, și este implementat în România de ONG-ul „American Councils for International Education”, care a realizat inclusiv selecția participanților.

„Început pe 25 septembrie, având o durară de 10 zile, periplul american cuprinde o serie de vizite si instruiri cu tema „Local Libraries as Comunity Hubs” unde invitații  vor participa  la mai multe sesiuni despre leadership în contextul culturii americane, federalismul american și modul de funcționare a Congresului.

Alături de facilitatorul Mihai Lupu – fondatorul EduCaB Internațional, mai participă bibliotecari din Bârlad, Tazlău – Neamț, Tulcea, Topoloveni, Cluj și București.

După aceste întâlniri, delegația se va deplasa în comunitățile gazdă din Louisville, Kentucky, și Bakersfield, California, pentru facilitarea schimbului de experiență și dezvoltarea relațiilor cu gazdele americane.

În primele două zile petrecute la Washington D.C. delegația a vizitat Casa Albă, Capitoliul, Biblioteca Congresului, Memorialul Martin Luther King Jr., Lincoln Memorial, Bale Memorial Library și

Los Angeles Public Library” – Biblioteca Județeană „Panait Cerna”.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*