Mai multe străzi, un liceu și două școli din Măcin vor fi reabilitate cu bani de la Guvern

Intersectie Constanta, Horia - Macin. FOTO Catalin Schipor

La sfârșitul lunii trecute, Ministerul Dezvoltării Regionale în calitate de principal ordonator de credite și U.A.T. Măcin au semnat contractul de finanțare pentru mai multe proiecte locale. Cu banii veniți de la Guvern vor fi reabilitate și modernizate mai multe străzi din localitate, precum și trei unități de învățământ.

 

Obiectivul contractului îl constituie alocarea unei finanțări din Bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale, în sume totală de 32.327.141 lei pentru realizarea obiectivului de investiții „Modernizare străzi în orașul Măcin, Județul Tulcea”, în baza Ordinului 3620/2017 privind aprobarea listei obiectivelor de investiții și sumele alocate acestora.

În ceea ce privește aprobarea finanțărilor celorlalte trei proiecte, în conformitate cu Ordinul 36202017, de care Unitatea Administrativ Teritorială (U.A.T.) Macin beneficiază:

Reabilitare, modernizare și dotare Liceul Teoretic Gh. Munteanu-Murgoci, cu valoare alocata din bugetul de stat de 1.341.416 lei

Reabilitare, modernizare și dotare Școala gimnazială Gh. Banea, cu valoare alocată din bugetul de stat de 4.914.845 lei

Reabilitare, modernizare și dotare Școala gimnaziala nr. 1, cu valoare alocată din bugetul de stat de 3.495.047 le

UAT Măcin a depus documentația la Ministerul Dezvoltării Regionale care se află în analiză în vederea semnării contractelor de finanțare pentru fiecare dintre acestea, la începutul anului 2018.

Fondurile sunt obținute prin programul Național de Dezvoltare Locală, Subprogramul Regenerarea urbană a municipiilor și orașelor, Domeniul construirea/modernizarea/reabilitarea drumurilor publice clasificate și încadrate în conformitate cu prevederile legale în vigoare ca drumuri județene, drumuri de interes local, respectiv drumuri comunale și/sau drumuri publice din interiorul localităților.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*