Lansare de carte la împlinirea a 143 de ani de la nașterea poetului Panait Cerna

Lansare de carte la împlinirea a 143 de ani de la nașterea poetului Panait Cerna. FOTO CJ Tulcea

Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni, a participat, marți, 17 septembrie 2024, la Biblioteca Județeană „Panait Cerna“, la lansarea cărții recunoscutului profesor Mihai Marinache „Panait Cerna în viziunea criticii și a istoriei literare, Culegere de articole și studii“. Evenimentul a fost organizat de Biblioteca Județeană în parteneriat cu Asociația Cultural – Literară „Panait Cerna“, cu ocazia împlinirii a 143 de ani de la nașterea poetului tulcean.

„Pentru mine, dar bănuiesc că și pentru dumneavoastră, această zi este un cadou. Consider că este un cadou pentru noi ceea ce se întâmplă astăzi, o îmbinare perfectă între muzică și carte. Este vorba de cartea scrisă de domnul profesor Mihai Marinache, pe care îl felicit și îi mulțumesc din toată inima. În munca pe care o faci când realizezi o astfel de operă, cum este cartea aceasta, ai nevoie de câteva ingrediente: ai nevoie de multă pasiune și dragoste, ai nevoie de putere de muncă și ai nevoie de foarte multă răbdare. Vreau să îi felicit pe toți cei care au organizat această zi minunată și sunt foarte bucuros că particip la ea.

În numele Consiliului Județean și al domnului președinte, vă transmit că este o bucurie de fiecare dată când putem contribui și susține, atât cât se poate, astfel de inițiative. Pentru că este un act cultural de mare calitate pentru noi, toți cei din județul Tulcea. Ne mândrim cu Panait Cerna și ne mândrim cu oamenii care vorbesc despre personalitatea și opera acestuia“, a declarat cu acest prilej vicepreședintele Mihai Huleni.

Evenimentul a beneficiat și de un moment artistic oferit de mezzosoprana prof. dr. Lăcrămioara Crihană, precum și de elevi ai Liceului de Arte „George Georgescu“.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*