Campania 2018-2019 își propune să crească gradul de conștientizare cu privire la riscurile prezentate de substanțele periculoase la locul de muncă, precum și să promoveze o cultură a prevenirii riscurilor.
Numeroase persoane din Uniunea Europeană sunt expuse la substanțe periculoase în cadrul spațiului de lucru. În plus, deoarece pericolele sunt adesea invizibile sau nu sunt bine înțelese – putând fi cauzate de vapori, de pulberi sau de expuneri accidentale – ele nu pot fi combătute corespunzător. De cele mai multe ori, măsurile sunt luate prea târziu.
Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Petre Badea a participat joi, 4 octombrie, la Hotel Esplanada, la lucrările Conferinţei regionale dedicate Săptămânii securităţii şi sănătăţii în muncă, în cadrul campaniei „Locuri de muncă sigure şi sănătoase prin managementul substanţelor periculoase“, organizată de Inspectoratul Teritorial de Muncă Tulcea.
„Expunerea la substanțe periculoase în cadrul locurilor de muncă din Europa este mult mai des întâlnită decât își închipuie majoritatea oamenilor. Substanțele periculoase de la locul de muncă pot cauza o mare varietate de probleme de sănătate și de boli, generând și riscuri la adresa securității. Vreau să salut interesul manifestat de Guvernul României față de problematica muncii. Numai pe parcursul acestui an, au avut loc la Tulcea două etape ale campaniei „Informare acasă! Siguranță în lume!“, un proiect destinat românilor care doresc să muncească, să studieze și să locuiască în străinătate și care a urmărit, practic, combaterea fenomenului sclaviei moderne.
În cadrul prezentei campanii, riscurile sunt de altă natură. După cum au amintit chiar organizatorii acestei campanii, în pofida unui număr considerabil de legi care au ca scop protejarea lucrătorilor împotriva substanțelor periculoase, aceste substanțe generează încă riscuri majore la adresa sănătății și a securității la locul de muncă“, a declarat vicepreședintele Petre Badea.
Be the first to comment