Investiții în modernizare la Hamcearca. Lângă școală a apărut un nou loc de joacă, iar funcționarii din Primărie lucrează la optimizarea sistemului de cadastrare

Loc nou de joacă la Hamcearca. FOTO Primăria Hamcearca

În luna iunie a acestui an, Primăria Hamcearca a transformat un petic de teren aflat în centrul localității într-un frumos loc de joacă. Doar 10 zile a durat amenajarea părculețului aflat, ca-n povești, la umbra unui arbore bătrân. Pentru bucuria celor mici, Primăria a alocat 100.000 de lei, sumă care include și TVA, din bugetul local. Suprafața de teren împrejmuită de gard a fost pavată cu plăci din tartan, iar în interior au fost montate două leagăne, un tobogan cu două piste, două balansoare și două carusele rotative.

Investiția a venit ca o completare a spațiului urbanistic în care se regăsesc școala gimnazială din comună și noul teren de sport modern, amenajat în aer liber. Locul de joacă a fost vedeta vacanței de vară atât pentru copiii care locuiesc în Hamcearca, dar și pentru cei veniți în vizită la bunici sau la rude.

Proces modern de cadastrare – gratuit pentru cetățeni

Îmbunătățirea condițiilor de trai pentru locuitorii comunei a reprezentat o prioritate a actualei administrații publice locale, prerogativă transmisă mai departe și viitoarei administrații. Printre proiectele pe care primarul Ion Acceleanu a reușit să le atragă și să le implementeze în comună se numără și cel legat de înregistrarea sistematică a imobilelor pe sectoare cadastrale.  Inițiativa, aflată deja în derulare, se înscrie în Programul Național de Cadastru și Carte Funciară (PNCCF) demarat de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI).

Lucrările de cadastru general operate prin PNCCF sunt gratuite pentru cetățeni. Implementat la nivel național, programul are ca scop înregistrarea tuturor imobilelor (terenuri și clădiri) din România în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară.

„La nivelul comunei Hamcearca avem încheiate contracte de prestări servicii cadastrale în valoare de 320.000 de lei, bani decontați integral de la bugetul de stat. Acest proiect de cadastrare pe care am reușit să îl aducem și la noi în comună contribuie în primul rând la îmbunătățirea administrării terenurilor și la clarificarea drepturilor de proprietate”, explică primarul Ion Acceleanu.

Actualul edil mai spune că munca necesară pentru implementarea acestui proiect este una complexă și meticuloasă care necesită atât forța de muncă a aparatului administrativ local, precum și cooperarea membrilor comunității, deținători de proprietăți imobiliare.

Locuitorii din Hamcearca trebuie să înțeleagă faptul că acest proces de cadastrare este esențial pentru dezvoltarea urbanistică ordonată a localității și poate fi un pilon care să încurajeze atragerea de noi investiții care să susțină bugetul local.

În ultimul an, la Hamcearca s-au concretizat mai multe proiecte de referință. Unul este cel privind dotarea Primăriei cu tehnică de calcul nouă, atribut menit, de asemenea, să vină în sprijinul soluționării mai eficiente a nevoilor cetățenilor. Amenajarea terenului de sport de lângă școala gimnazială din comună și a locului de joacă pentru copii sunt alte două puncte care reflectă strategia integrată a primarului Ion Acceleanu de a moderniza infrastructura locală.

Prin implementarea noului proiect de înregistrare sistematică a imobilelor pe sectoare cadastrale, investițiile în fructificarea spațiilor publice devin mai simple, iar comunitatea câștigă prin evoluție. Cadastrarea ajută la reglementarea situației imobilelor, iar o planificare urbanistică bine structurată creează condiții optime pentru dezvoltare, fie că este vorba de amenajarea de spații de recreere, reconfigurarea anumitor zone sau reperarea unor terenuri care să satisfacă nevoia apariției de noi facilități de interes public.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*