EXCLUSIV VIDEO Cum își alege Turkish Airlines Aeroporturile pe care aduce baze operaționale. Vicepreședintele Muhammed Fatih Durmaz, în dialog cu jurnaliștii Tulcea NEWS

Muhammed Fatih Durmaz, Senior Vice Prisident - Turkish Airlines. FOTO Adrian Boioglu
Muhammed Fatih Durmaz, Senior Vice Prisident - Turkish Airlines. FOTO Adrian Boioglu

Aeroportul din Tulcea are multe lacune, dar una dintre cele mai mari probleme este lipsa pasagerilor. La doar câteva sute de kilometri mai la sud, Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu din Constanța a devenit, în câțiva ani, o bază aeriană strategică. Acum, atât armata americană, cât și mai multe linii aeriene internaționale și-au stabilit acolo baze operaționale.

Una dintre Liniile Aeriene care a pariat pe Constanța încă de la început este Turkish Airlines. Echipa “Tulcea NEWS” a realizat un interviu în exclusivitate cu Vice Președintele companiei, Muhammed Fatih Durmaz. Acesta a dezvăluit modul în care compania sa își alege următoarea destinație, dar a vorbit și despre ce face România o țară atractivă pentru turiști.

După Constanța, Clujul a devenit noul Aeroport pe care s-a extins Turkish Airlines. Speranțele ca marea companie internațională să se extindă pe Aeroportul din Tulcea sunt minime, dar noi, tulcenii ne putem bucura oricând de ofertele Turkish Airlines de la Constanța. În această perioadă, de exemplu, de acolo poți să iei bilete către Miami, China sau alte destinații exotice, toate cu escală la Istanbul.

Urmăriți interviul realizat – în exclusivitate – de jurnaliștii Tulcea NEWS cu Muhammed Fatih Durmaz, Senior Vice Prisident – Turkish Airlines.

Reporter Tulcea NEWS: Vorbind despre Constanța, ne puteti spune câteva din motivele pentru care această destinație este importantă pentru dumneavoastră ca și bază aeriană, dar și câteva cuvinte despre cum ați putea-o extinde sau îmbunătăți dacă poate fi vorba de așa ceva.

SVP Muhammed Fatih Durmaz: Constanța este importantă pentru că reprezintă unul dintre cele 3 aeroporturi unde Turkish Airlines operează zboruri. Precum bine cunoașteți zburăm către capitala București, Cluj și Constanța. Absolut toate aeroporturile unde zburăm le considerăm foarte importante. Cred că în cazul Constanței este mult potențial turistic, este o poartă pentru turiștii care vin din Orientul Îndepărtat în România. Este, de asemenea, un oraș portuar cu multe avantaje din punct de vedere economic pentru noi și ne străduim să ne dezvoltăm operațional la nivel mondial, dar și local, aici în Constanța.

Reporter Tulcea NEWS: Cum ați convinge oamenii din România să vină în Turcia și să zboare din ce în ce mai mult cu Turkish Airlines?

Muhammed Fatih Durmaz: Cooperăm intens cu operatori turistici din România și încercăm să oferim prețuri bune și competitive, un raport preț – calitate foarte bun, pentru a putea crea pachete turistice de vacanță care să includă Istanbul, Antalya, dar și alte orașe pe care ar dori să le viziteze în Turcia.

Reporter Tulcea NEWS: Recent am văzut promoții care menționau că se poate zbura din Constanța către orice altă destinație din lume, de exemplu către Miami sau alte locații din China și că biletele de avion sunt din ce în ce mai ieftine. Care este opinia dumneavoastră în acest sens?

Muhammed Fatih Durmaz: Din punctul nostru de vedere, cel mai bine ar fi dacă s-ar zbura cu Turkish Airlines, dar depinde de fiecare în parte. Câteodată anumiți oameni preferă anumite linii aeriene in defavoarea altora, dar cu siguranță faptul că noi avem 4 zboruri pe săptămână către Constanța pe timp de vară este un avantaj major și sperăm ca numărul pasagerilor să crească și că ne vom mări capacitatea pe cât de repede posibil.

Tulcea NEWS: Aș vrea să le transmiteți un scurt mesaj vorbitorilor de limbă turcă de a vizita România

Muhammed Fatih Durmaz: România este o țară foarte frumoasă, locuitorii ei sunt primitori și recomand cu tărie să o vizitați.

Tulcea NEWS: Transmiteți-le un mesaj și cititorilor noștri și invitați-i să viziteze Turcia.

Muhammed Fatih Durmaz: Turcia este o țară apropiată de România. Dacă sunt persoane care au vizitat deja Turcia au încă un motiv să vină din nou, iar pentru cei care nu au vizitat-o încă sunt convins că sunt curioși să afle cât mai multe despre o țară despre care au auzit cu siguranță. Întotdeauna ne primim prietenii români cu brațele deschise, ne dorim ca ei se bucure de tot ceea ce Turcia le poate oferi și abia așteptam ca numărul lor să crească.

Reporter: De ce este important ca lumea să zboare cu Turkish Airlines și nu cu o companie locală?

Muhammed Fatih Durmaz: Ați zburat cu noi și ați vazut diversele facilități pe care le deținem, centrul operațional, centrul de antrenament pentru membrii de echipaj, academia, dar și altele. Toate acestea arată calitatea pe care o oferim pasagerilor. Comparativ cu alte linii aeriene low-cost, oferim garanția unor servicii complete, iar cei care nu doresc servicii complete pot opta pentru servicii separate. Suntem o companie care conferă servicii de valoare pentru banii plătiți. În 2018 estimăm că vom avea mai mulți pasageri decât anul trecut, iar dacă ne uităm la statisticile companiei noastre se observă că anul 2017 a fost unul mai bun decât 2016 în ceea ce privește numărul total al pasagerilor care au zburat cu Turkish Airlines, deci se înregistrează creșteri semnificative.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*