În județul Tulcea s-a înregistrat în 2018 cea mai mare creștere de turiști din toată țara

Imagine din Delta Dunării
Institutul Național de Statistică a anunțat cifre record ale creșterii numărului de turiști în 2018. Cea mai spectaculoasă evoluție o înregistrează județul Tulcea, cu o creștere de 77% în primele zece luni ale anului 2018, față de aceeași perioadă a lui 2017, în timp ce creșterile înregistrate la nivel de țară sunt de 6%.
Datele statistice arată că în perioada ianuarie-octombrie 2018 s-au cazat în județul Tulcea 136.017 turiști români, față de 68.590 în aceeași perioadă a anului anterior, înregistrându-se o creștere de 98%. De asemenea, 25.273 de turiști străini, în comparație cu 22.430 în același interval al anului 2017, creșterea fiind de 12%. Totalul numărului de turiști români și străini care au vizitat județul Tulcea în perioada ianuarie-octombrie 2018 este de 161.290, față de 91.020 în primele zece luni ale anului anterior, înregistrându-se o creștere de 77%. În luna noiembrie au mai vizitat județul Tulcea 3.672 turiști români și 247 turiști străini.

„Creşterea numărului de turiști a fost înregistrată ca urmare a acțiunilor de promovare la nivel național și internațional, întreprinse de Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării, în cooperare cu mediul de afaceri și cu autoritățile județene și locale. De foarte mare ajutor ne-au fost meșteșugarii locali, ghizii de turism, ansamblurile folclorice și o parte dintre ONG-uri, reprezentativi la nivelul județului, care ne-au sprijinit în toate acțiunile. O contribuție majoră au avut-o și voucherele de vacanță, alături de celelalte măsuri luate la nivel guvernamental și județean. Foarte importantă a fost schimbarea viziunii asupra promovării destinației Delta Dunării și Dobrogea de Nord și construirea unui produs turistic integrat, bazat pe multiculturalitate, tradiții, meșteșuguri, gastronomie, biodiversitate, strategie ce își arată rezultatele, după mulți ani de stagnare sau scăderi succesive” a declarat Cătălin Ţibuleac, preşedintele AMDTDD.

În lunile iunie, iulie, august, septembrie şi octombrie, gradul de ocupare a fost maxim, ceea ce înseamnă că au fost ocupate aproape în permanenţă cele aproximativ 9.800 de locuri de cazare înregistrate în judeţul Tulcea. Explicația acestei creșteri este managementul corect al destinației, concentrat pe dezvoltare și promovare unitară. O destinație turistică se construiește cu eforturi și pe o perioadă îndelungată, dar Delta Dunării era destinație turistică și înainte de 1990, numărul mic de turiști de până acum fiind explicabil doar prin lipsa unei strategii coerente și sustenabile, în trecut.

„Înființarea AMDTDD a fost un important pas înainte pentru implementarea unei strategii eficiente de dezvoltare și promovare a destinației turistice, care trebuie să fie gestionată corect în continuare, pentru a avea și în anii următori rezultate sustenabile. Aceste rezultate nu au fost înregistrate și în anii anteriori, ceea ce înseamnă că schimbarea pe care noi am adus-o a produs efecte”, mai spune Cătălin Țibuleac.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. Voi chiar credeti asa ceva?

    Aceasta “crestere” nu se datoreaza faptului ca au fost mai multi turisti decat in anii trecuti, nicidecum, aceasta “crestere” se datoreaza faptului ca multe pensiuni din orasul Tulcea, dar si din judet, au emis facturi pentru oamenii cazati la ei si care munceau/esc in santierul naval! Pensiunile respective erau pline, cu turisti, si in anii trecuti doar ca nu se dadea si bon fiscal/factura. Acuma pentru ca erau obligati sa faca facturafin cauza ca firmele respective care aveau muncitori acolo, lucrau cu facturi pentru a deconta! Asa ca lasati-o moale cu “cresterea turismului”!

1 Trackback / Pingback

  1. Oamenii care au schimbat, într-un an, modul în care se face turism în Tulcea și Delta Dunării. Managementul destinației turistice își arată roadele mult-așteptate – Tulcea NEWS

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*