Fragmente de drone găsite pe malul românesc al Dunării după atacurile rusești asupra Ucrainei

Adăpost construit în județul Tulcea. FOTO Ministerul Apărării

Ministerul Apărării Naționale informează că, în ultimele zile, echipe mixte de specialiști din cadrul ministerului și alte structuri specializate din Sistemul național de apărare, ordine publică și siguranță națională au continuat acțiunile de cercetare în teren pentru a căuta fragmente de drone căzute pe malul românesc al Dunării, ca urmare a atacurilor executate de forțele ruse asupra unor obiective civile și infrastructură portuară din Ucraina.

Au fost cercetate toate zonele în care a fost semnalată posibilitatea căderii unor fragmente de drone, fiind identificate, până la acest moment, elemente în proximitatea localităților Plauru și Periprava, județul Tulcea.

La data de 31 iulie, s-au confirmat elemente de dronă și în zona localității Ceatalchioi, județul Tulcea. Procedurile operaționale standard pentru astfel de situații au fost puse în aplicare.

În ceea ce privește alte zone de incidență despre care au existat referiri în spațiul public cu privire la posibile căderi de fragmente de drone, precum Niculițel sau Chilia, cercetările nu au confirmat prezența acestora.

Ministerul Apărării Naționale precizează că toate locațiile identificate drept zone de incidență se află în afara ariilor locuite, nefiind afectate persoane sau elemente de infrastructură.

Structurile aliate au fost informate în timp real cu privire la situațiile generate de atacuri, Ministerul Apărării Naționale rămânând în contact permanent cu acestea.

Ministerul Apărării Naționale reiterează mesajul ferm de condamnare a atacurilor executate de Federația Rusă împotriva unor obiective și elemente de infrastructură civilă ucrainene, considerate nejustificate și în gravă contradicție cu normele de drept internațional.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*