În comuna tulceană Jurilovca, administrația publică locală desfășoară o serie de proiecte de investiții menite să continue dezvoltarea infrastructurii comunei și să crească gradul de confort și civilizație în viața locuitorilor săi. În paralel cu desfășurarea acestor proiecte de investiții, administrația publică locală a început pregătirea următoarelor proiecte de dezvoltare a infrastructurii, fiind depusă documentația pentru obținerea finanțării unui număr de alte șapte proiecte, a căror valoare totală depășește 40 de milioane de euro.
„Este vorba, mai exact, de proiectul pentru realizarea rețelei de canalizare și stație de epurare în localitatea Vișina. Apoi, două proiecte de infrastructură drumuri, trotuare, rigole, proiecte cu care am rezolva infrastructura rutieră din toată comuna, adică în cele trei sate, Vișina, Jurilovca și Sălcioara.
De asemenea, pentru că trebuie să gândim și în viitor, avem un proiect de dezvoltare a capacităților de stocare a apei potabile, proiect ce cuprinde toate cele trei localități, iar aici discutăm de forare de puțuri noi, de bazine pentru stocarea apei potabile și, bineînțeles, stațiile de tratare a apei potabile.
Un alt proiect ambițios, aflat de mult în atenția noastră, este cel pentru rețeaua de alimentare cu gaze naturale, un proiect destul de mare, cu o valoare de peste 17 milioane de euro, în care sunt cuprinse toate cele trei localități. Dacă vom prinde finanțarea completă, dacă nu, fazial, în funcție de ce surse de finanțare vom avea. La momentul în care discutăm, proiectul este depus, în totalitate, cu finanțare pe Programul National de Investiții Anghel Saligny, dar nu avem certitudinea că va fi finanțat în întregimea lui. Nu în ultimul rând, mai avem două proiecte depuse la CNI, unul pentru un sediu de primărie și unul pentru o piață agroalimentară”, a declarat pentru TLnews primarul comunei Jurilovca, Eugen Ion.
În momentul de față, activitatea aparatului administrativ al primăriei se desfășoară într-un sediu depășit fizic și moral, o clădire veche și care oferă un spațiu mult prea mic pentru desfășurarea activității diverselor direcții din cadrul primăriei.
„Trebuie să înțelegem cu toții că un sediu de primărie nu înseamnă un moft, un sediu de primărie înseamnă o necesitate. Este adevărat că mai sunt și alte lucruri de făcut, dar, în același timp, trebuie să ne gândim că sediul unei primării reprezintă comuna. Astăzi, construcția existentă este neîncăpătoare.
Cei care intră în primărie, cetățenii, constată cu ochiul liber să stau câte trei-patru persoane la două birouri, cu dosarele pe birouri, sub birouri, pe dulapuri, având o constantă aglomerate în birourile instituțiilor publice. Acest fapt m-a determinat să caut finanțare pentru această construcție, pentru că suntem într-un moment în care nu mai putem găsi scuze, trebuie să găsim soluții.
Noua construcție se va ridica la standardele la care noi, la Jurilovca ne-am învățat, i-am obișnuit pe locuitorii comunei, iar această construcție nu va deservi primarul, ci va deservi comunitatea”, a mai spus primarul Eugen Ion.
Be the first to comment