FOTO VIDEO Investițiile în modernizarea Portului Sulina avansează în ritm susținut. Dragoș Ioniță: „Vor fi create 300 de locuri de muncă

Dragoș Ioniță. FOTO TLnews

Investițiile în modernizarea Portului Sulina avansează în ritm susținut, acestea urmând să fie finalizate anul viitor. Directorul Administrației Zonei Libere Sulina, Dragoș Ioniță, a prezentat beneficiile acestui proiect și a spus că la încheierea lucrărilor vor fi create 300 de locuri de muncă.


Dragoș Ioniță a vorbit pentru TLnews despre faptul că unii oameni nu credeau că această lucrare va putea fi realizată.

„Îi înțeleg pe cei care erau temători și spuneau că nu se poate face. Probabil cunoscând foarte bine ce înseamnă distanța dintre Sulina și Tulcea, faptul că nu ai conexiune decât pe apă, nu ai conexiune rutieră, și-au imaginat oare cum o să vină cu utilaje, cu agregate, cu toate astea. Suntem norocoși, avem niște constructori foarte buni. S-au mișcat, se mișcă, ne-a ajutat foarte mult vremea poate și experiența pe care au avut-o”, a spus Dragoș Ioniță.

El s-a referit și la cea mai mare provocare a proiectului de până acum, iar aceasta a fost chiar obținerea finanțării.

„A trebuit să luptăm. Eram la început de drum. Nu aveam experiență, până am identificat valorile, până am făcut partea de documentație spre avizare. Ne-a luat ceva timp. Aici vorbim de vreo 85 milioane de lei. În partea cealaltă la perimetrul 2 e vorba de vreo 135 de milioane de lei”, a povestit Dragoș Ioniță.

El susține că lucrările ar putea fi încheiate mai devreme decât termenul stabilit inițial.

„Conform graficelor, lucrarea trebuie să se încheie în decembrie 2025, dar la cum se mișcă constructorul, cel puțin aici la perimetrul 1, ce a fost mai greu din ce am înțeles și eu de la ei, au cam făcut. Partea de hidrotehnică au rezolvat-o. Sunt o grămadă de piloți forați acolo la 38 de metri adâncime. Au făcut toată treaba asta. Urmează să închidă toată construcția asta din apă și, în retragere să termine platforma portoară, care nu este o muncă foarte, foarte foarte grea în comparație cu ce-a făcut la Dunăre”, a mai povestit directorul Administrației Zonei Libere Sulina.

Dragoș Ioniță a prezentat și importanța acestei investiții

„M-am bucurat foarte, foarte mult de concursul celor de la Banca Europeană de Dezvoltare și Investiții care acum un an jumate, prin intermediul lor  ei, de fapt, au cooptat o echipă de experți care au dezvoltat undeva la vreo 20 ceva de porturi din întreaga lume. Acești experți au făcut un studiu de fezabilitate în favoarea noastră cu niște cifre extraordinar de bune, de promițătoare. Putem ajunge la 300 de angajați.  Oamenii trebuie să aibă de ce să se întoarcă înapoi, să muncească 12 luni în an. 300 de locuri de muncă aici va reprezenta ceva. 300 de locuri de muncă, veniturile din concesiuni, veniturile din taxele de operare, din transbordare, sunt bani foarte frumoși”, a mai spus Dragoș Ioniță.

De acum ne vedem și pe CD TV – televiziunea digitală cu cea mai mare acoperire din Sud Estul României: Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.

Cele mai bune emisiuni și reportaje sunt pe www.cdtv.ro

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*