FOTO VIDEO Incendiile de vegetație uscată din județul Tulcea par să nu se mai oprească. Pompierii primesc tot mai multe solicitări

Incendiile de vegetație uscată se țin lanț. FOTO ISU Delta Tulcea

Pompierii și polițiștii încă nu au o concluzie, dar se bănuiește că oamenii aprind vegetația uscată pentru a-și curăța terenurile agricole, iar focul scapă de sub control. Sâmbătă s-a intervenit la trei incendii de vegetație uscată, după ce cu o zi înainte focul a ars pe o suprafață de peste 200 de hectare.

În jurul orei 13.00 Detașamentul de pompieri Tulcea din cadrul ISU Delta a intervenit pentru limitarea efectelor unui incendiu de vegetație uscată în localitatea Niculițel. La fața locului a fost trimisă o autospecială de stingere cu apă și spumă și 6 subofițeri, dar au fost ajutați și de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Niculițel.  Aici a ars o suprafață de peste 3.000 de mp, dar în cele din urmă incendiul a fost stins.

Peste două ore, un alt echipaj al Detașamentului de pompieri Tulcea a fost trimis în localitatea Dunavățul de Jos. Flăcările au cuprins aici vegetația uscată, lăstăriș și mărăciniș pe o suprafață de aproximativ 2.000 mp și s-a extins și la un saivan din stuf, în care era depozitata o barcă cu peridoc.

A treie intervenție a Detașamentului Tulcea a fost în jurul orei 17.30, a fost pentru lichidarea unui incendiu de vegetație uscată care se manifestă între localitățile Malcoci și Nufăru. Aici s-a intervenit cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă și 10 subofițeri.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*