FOTO Un angajat al firmei Kober a deversat în lacul Razim mai multe găleți cu deșeuri

Mașina firmei Kober a fost parcată pe malul lacului Razim. FOTO Facebook

Anchetă internă la firma Kober, dar și una demarată de Garda de Mediu și Rezervația Biosferei Delta Dunării, după ce un angajat al acestei firme a fost surprins de câțiva localnici din localitatea tulceană Sarichioi în timp ce arunca în lacul Razim, conținutul mai multor găleți cu produse Kober.

În fotografiile postate în mediul online se vede o autoutilitară Fiat, inscripționată „Kober“ – NT 63 KOB,  parcată pe malul lacului Razim, pe raza localității Sarichioi. Lângă autoutilitară se văd câteva găleți cu produse Kober, iar apa la mal este vizibil poluată cel mai probabil cu var. De asemenea, în fotografii se observă cum o persoană se află în interiorul autoutilitarei și cel mai probabil spală conținutul unor găleți. Pe gălețile cu produse Kober se specifică faptul că acestea sunt toxice și să se evite deversarea lor în mediul ambient.

„Niște băieți din sat au venit și mi-au arătat fotografiile și imediat am alertat Garda de Mediu și RBDD, lacul Razim intrând sub incidența ambelor autorități. Urmează să vină și să facă verificări, să ia probe“ a declarat Vitali Finoghen, primarul din Sarichioi.

Potrivit postării, imaginile au fost surprinse în cursul zilei de 11 iulie.

Pentru a obține un punct de vedere al societății arătate cu degetul, i-am contactat pe reprezentanții acesteia.

Toți angajații societății sunt instruiți atât Ia angajare cât și pe parcursul derulării contractului de muncă, raportat la specificul postului. În mod special, personalul implicat în activitatea comercială (agenții de vânzări, reprezentanții pe teren ai societății, agenții Iivratori / șoferi) este instruit atât cu privire la natură și caracteristicile produselor noastre (mod de ambalare, depozitare, transport), cât și cu privire la faptul că produsele nu trebuie să ajungă în contact cu apa, solul și aerul. Cu referire strictă la angajatul în cauza, am demarat procedura internă de cercetare disciplinară motivată de încălcarea responsabilităților sale prevăzute în fișa postului și procedurile interne. În derularea acestei proceduri vom identifică concret toate circumstanțele în care s-a produs incidentul și, pe bază cercetării efectuate, în condițiile legii, se vor dispune sancțiunile disciplinare ce se impun. Dorim să menționam că acest salariat a fost angajat acum 3 luni, fiind încă în perioadă de probă. Credem că activitățile desfășurate în cadrul companiei trebuie să fie în concordanță cu valorile care aparțin culturii de grup și cu interesele acesteia , fiind conștienți că imaginea unei societăți este conturată și prin comportamentul și atitudinea propriilor angajați. Cu toate acestea, un singur salariat nu este definitoriu pentru colectivul de angajați KOBER și nici pentru firmă“, au transmis reprezentanții Kober cu privire la solicitarea TLnews.ro

 

 

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. Nu trebuie instruiți, trebuie să-i ducă capul. Ăla din poză e cel mai probabil un analfabet pentru care poluarea nu înseamnă nimic.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*