FOTO Tragedie în zona Vărăriei-Baltă, în județul Tulcea. Doi bărbați au căzut în apă, unul a fost găsit decedat

Echipajele ISU Delta l-au căutat pe dispărut până la lăsarea întunericului. FOTO ISU Delta

Un bărbat a decedat, iar un altul a ajuns în stare de șoc hipotermic la Spitalul Județean Tulcea după ce barca în care se aflau s-a răsturnat. Echipele de salvare ale ISU Delta au intervenit la fața locului, unul dintre bărbați fiind găsit imediat, în schimb, cel de-al doilea, după câteva ore de căutări. Tragedia s-a produs duminică după amiază – 18 februarie,în jurul orei 14.00 pe canalul de centură din zona Vărărie Baltă.

O persoană care trecea prin zonă a auzit strigăte de ajutor și a sunat la 112. La fața locului a fost trimis o autospecială de stingere cu apă și spumă, un autocamion de intervenție, 1 SMURD, 1 barcă pneumatică și 1 ambarcațiune tip RIB, 1 ofițer și 12 subofițeri din cadrul detașamentului de Pompieri ISU Delta Tulcea. Ajunși la fața locului, pompierii au identificat o persoană de sex masculin, de 41 de ani, în stare de hipotermie, care a fost predată Serviciului de Ambulanță Județean. Victima le-a spus salvatorilor că ieșise cu o altă persoană de sex masculin, de 51 de ani, pentru a testa un nou motor de barcă, pe ghiolul din apropierea canalului. În urma unor manevre s-au dezechilibrat și au căzut în apă. Căutările persoanei dispărute au continuat, inclusiv cu sprijin aerian, cu ajutorul unui elicopter. Din nefericire, până la întreruperea căutărilor, la aproximativ ora 20.00, nu a fost găsită și cea de a doua persoană.

Căutările au fost reluate în dimineața de luni 19 februarie, în jurul orei 08:00. În jurul orei 10.30 persoana dispărută a fost găsită în jurul orei 10:30 de către salvatorii Detașamentului Tulcea, decedată. Lucrătorii Inspectoratului de Poliție a Județului Tulcea au deschis o anchetă pentru a se stabili condițiile în care a avut loc accidentul.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*