FOTO Procesiune cu sfintele icoane la Tulcea – în Episcopia de la gurile Deltei Dunării

Procesiune cu sfintele icoane la Tulcea – în Episcopia de la gurile Deltei Dunării

Reamintind de Sinodul din anul 843, când a fost întărită pentru totdeauna cinstirea sfintelor icoane, Episcopia Tulcii a desfăşurat astăzi, pentru noua oară, o procesiune religioasă dedicată Duminicii Ortodoxiei, o sărbătoare iubită și, pe an ce trece, din ce în ce mai apropiată sufletelor tulcenilor.

După oficierea Sfintei Liturghii arhierești în Catedrala Episcopală ,,Sf. Nicolae”, la ora 12.00, din fața acesteia, Preasfințitul Visarion alături de clerici și credincioși a pornit în procesiune, străbătând centrul vechi al municipiului, prin dreptul istoricelor biserici tulcene (Buna Vestire – paraclis episcopal, Sf. Gheorghe, Sf. Grigorie Luminătorul) care împreună cu preoţii şi creştinii lor s-au alăturat pe parcurs manifestării religioase.

Pe parcursul desfășurării evenimentului, s-au alăturat permanent credincioși de toate vârstele, copii, tineri, adulți și vârstnici, au purtat în mâini icoane mai vechi, din secolul al XIX-lea, și mai noi, și au intonat cântări specifice Postului Mare.

În pofida vremii de iarnă total defavorabile și înfruntând gerul credincioșii s-au unit în jurul ierarhului și al preoților lor pentru a-și arăta dragostea faţă de Dumnezeu, de Sfânta Biserică, de icoane și sfinți și, în general, de valorile sfinte şi tradiţionale ale neamului nostru.

Pe treptele Catedralei Episcopale, la întoarcere, s-au oficiat ectenii, s-au citit rugăciuni de dezlegare, s-au sfinţit icoanele creştinilor şi s-a cântat imnul ,,Cu noi este Dumnezeu” apoi, în semn de biruinţă a Ortodoxiei împotriva ereziilor mai vechi sau mai noi, credincioşii la unison, tineri şi vârstnici, împreună cu preoţii lor au înălţat sfintele icoane, mărturisind credinţa în cinstirea Sfintelor Icoane.

După ce în cadrul sfintei liturghii Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii a dat citire Pastoralei Sfântului Sinod din Duminica Ortodoxiei, la finalul procesiunii, le-a adresat tuturor participanților un nou cuvânt arhieresc referitor la importanța cinstirii sfinților și a sfintelor icoane, făcându-le credincioșilor urări de viața cu sănătate, binecuvântare și spor duhovnicesc în vremea Postului Mare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*