FOTO Primăria Casimcea susține copiii din familii defavorizate, cu rezultate bune la învățătură

Activități pentru elevii cu rezultate bune la învățătură. FOTO Primăria Casimcea

Primăria Casimcea susține copiii din familii defavorizate, care au obținut rezultate bune la învățătură. Primarul Gheorghe Țilincă s-a întâlnit cu acești copii și le-a explicat cum funcționează administrația publică locală.

Tabăra creștină ”În căutarea unui prieten”, ajunsă la cea de a VI-a ediție, a fost organizată anul acesta în 4 locații: Tulcea, Măcin, Baia și Casimcea.

Preotul paroh, Iulian Brădescu din Parohia Casimcea, în colaborare cu voluntari de la Școala Gimnazială Casimcea, sub îndrumarea Episcopiei Tulcii și a Inspectoratului Școlar Județean Tulcea, a fost gazda a 33 de copii din familii defavorizate, cu rezultate bune la învățătură din localitățile: Casimcea, Topolog, Făgărașul Nou, Ostrov, Peceneaga, Dăieni, Dorobanțu, Luminița și Meșteru.

Pe parcursul celor două zile copiii au desfășurat mai multe activități culturale, religioase și sportive.

În prima zi a fost vizitat Muzeul satului din localitatea Casimcea, Biserica și a fost organizată o excursie la Mănăstirea Colilia

În a doua zi, la Baza sportivă au fost organizate competiții sportive, iar la Căminul Cultural au fost organizate activități de pictură și dansuri populare.

Spre sfârșit, copiii au vizitat instituția Primăriei și au avut o întâlnire cu primarul Gheorghe Țilincă. Primarul a răspuns curiozității copiilor în legătură cu modul de funcționare și dezvoltare a administrației publice locale.

„Ca fost profesor, știu cât de importantă este educația și cât de greu poate fi uneori să învingi obstacolele. Voi sunteți un exemplu de curaj și perseverență. Vă felicit pentru rezultatele voastre deosebite”, a spus primarul Gheorghe Țilincă.

În încheierea evenimentului din Casimcea copiii au primit diplome de participare și medalii pentru activitățile desfășurate în cadrul proiectului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*