FOTO Peste 157.000 de persoane au fost prezente la Festivalul Borșului Lipovenesc de Jurilovca. Focul de artificii a durat 12 minute

Festivalul Borșului Lipovenesc de Jurilovca. FOTO Primăria Jurilovca

Duminică seară s-a încheiat, cu un foc de artificii care a durat 12 minute, o nouă ediție a Festivalului Borșului Lipovenesc de Jurilovca.

După două zile lungi de festival și după aproape o lună de pregătiri intense, organizatorii au făcut bilanțul acestei ediții.

Ediția din 2024 a Festivalului Borșului Lipovenesc de Jurilovca a atras 157.000 de vizitatori în două zile. Sâmbătă, în prima zi a festivalului, în Jurilovca au venit 87.000 de persoane, iar în a doua zi, duminică, 70.000. Vârful de audiență a fost înregistrat sâmbătă, în timpul concertului Gipsy Kings, la care au participat 55.000 de spectatori, în timp ce duminică cei mai mulți vizitatori au fost înregistrați între orele 13.00 și 16.00, când în zona gastronomică din Portul Nou s-au aflat simultan 40.000 de oameni.

În cele două zile ale festivalului, în Jurilovca au intrat aproximativ 32.000 de automobile care au folosit parcările amenajate la intrările în localitate. Capacitatea parcărilor temporare a fost de 25.000 de locuri simultan.

Anul acesta s-a înregistrat o adevărată explozie a excursiilor organizate special pentru participarea la Festivalul Borșului Lipovenesc, în cele două zile în Jurilovca intrând în jur de 220 de autocare, care au adus aproape 10.000 de turiști din toată țara.

Zona gastronomică din Portul Nou a reunit peste 120 de comercianți și meșteșugari, care au pregătit în principal preparate tradiționale bazate pe pește din Dunăre și Marea Neagră, dar nu au lipsit nici produsele gastronomice dobrogene bazate pe carne de oaie, de porc sau de vită.

Comercianți au folosit peste 100 de ceaune pentru a găti borș de pește sau storceag, iar cel mai mare ceaun a avut o capacitate de 1.500 de litri.

16 artiști și formații au cântat pe scena din Portul Nou, oferindu-le participanților 28 de ore de distracție și festin gastronomic.

În timpul celor două zile de Festival, populația comunei Jurilovca a fost depășită cu 4.000%.

„Nu ne-am propus niciodată să stabilim recorduri, să atingem anumite ținte de participare sau să depășim anumite limite. De 15 ani organizăm acest festival pentru a promova tradițiile, gastronomia și valorile acestor locuri. Faptul că, în acest moment, am ajuns să avem cel mai mare festival din Dobrogea ne bucură, dar ne și responsabilizează. Așteptările oamenilor sunt mari, iar noi încercăm din răsputeri să nu ne dezamăgim vizitatorii”, a declarat primarul comunei Jurilovca, Eugen Ion.

Ediția 2024 a Festivalului Lipovenesc de Jurilovca a fost organizată de Primăria Comunei Jurilovca și cofinanțată de Consiliul Județean Tulcea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*