FOTO La Seminarul Teologic „Sfântul Ioan Casian” din Tulcea au fost cinstiți Sfinţii Trei Ierarhi

Cinstirea Sfinţilor Trei Ierarhi la Seminarul Teologic „Sfântul Ioan Casian” din Tulcea

La Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Casian” din Tulcea s-a desfăşurat o manifestare religios-culturală dedicată ,,Sfinţilor Trei Ierarhi, Vasile cel Mare, Grigorie Teologul şi Ioan Gură de Aur”, cinstiţi cu multă evlavie de Biserica Ortodoxă la 30 ianuarie în fiecare an şi consideraţi a fi, începând cu anul 1936, patronii învăţământului teologic în întreaga lume ortodoxă.

Seminarul Teologic Ortodox din Tulcea a făcut deja o tradiţie ca pentru ziua Sfinţilor Trei Ierarhi să deruleze un program religios – cultural și artistic care să implice elevii seminariști în cunoașterea și aprofundarea operelor patristice.
Manifestarea a inclus în program:
– prezența și cuvântul de binecuvântare al Preasfințitului Părinte Visarion care a evocat importanța fundamentală a Sf. Trei Ierarhi pentru viața liturgică și socială a Bisericii.
– interpretarea de către corul școlii a unui buchet de cântări religioase dedicate sărbătorii;
– susținerea referarului Predica Sfinților Părinți ai veacului de aur de către Pc. Pr. Prof. Justinian Neculai, directorul școlii;
– lecturi de către elevi a unor fragmente din operele Sfinților Trei Ierarhi, poezii scrise de către Ioan Petraș și Picu Pătruț din Săliște și fragmente din liturghia Sf. Vasile cel Mare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*