FOTO Jandarmii tulceni și-au evaluat activitatea pe anul 2017

În prezența autorităților locale, colonelul Ion Bordei, șeful Jandarmeriei Tulcea a făcut bilanțul activităților. FOTO IJJ Tulcea

Vineri, 19 ianuarie  în prezenţa oficialităţilor locale şi a şefilor structurilor locale cu care jandarmii cooperează, a avut loc evaluarea activităţii desfăşurate de către Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Tulcea în anul 2017.

În cursul anului trecut principalele direcţii de acţiune ale inspectoratului au fost continuarea activităţii de consolidare instituţională ce a avut ca principal obiectiv eficientizarea activităţilor şi misiunilor destinate creşterii gradului de siguranţă a cetăţenilor, dezvoltarea relaţiilor de parteneriat cu alte instituţii, comunităţile locale şi societatea civilă dar şi creşterea gradului de încredere al cetăţenilor în instituţie.

În perioada de referinţă, pe linie de ordine publică au fost executate 2198 misiuni din care 268 misiuni de asigurare a ordinii publice la evenimente cultural artistice, sportive, religioase, de protest şi 1930 misiuni de menţinere a ordinii publice în sistem integrat, misiuni executate în cooperare/colaborare cu alte institutii, în urma acestor misiuni rezultând un număr de 1523 sancţiuni contravenţionale.

Dintre misiunile de asigurare a ordinii publice, cele mai importante menţionăm:
– asigurarea ordinii publice pe timpul evenimentului sportiv „Danube Delta Rally”, misiune executată cu sprijin operativ din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanţa;
– asigurarea ordinii publice pe timpul desfăşurării manifestării cultural-artistice Sărbătoarea Teilor, în localitatea Luncaviţa;
– asigurarea ordinii publice pe timpul desfăşurării Festivalului Peştişorul de Aur în municipiul Tulcea;
– asigurarea ordinii publice pe timpul desfăşurării Festivalului Internaţional al Bărcilor cu Vâsle „Rowmania Fest”;
– asigurarea ordinii publice pe timpul sărbătoririi Zilelor municipiului Tulcea şi zilelor oraşului Babadag.

Pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale în domeniile de competenţă ale jandarmeriei (silvic, piscicol, ordine publică), în perioada evaluată au fost executate 54 de acţiuni punctuale. Personalul de specialitate din cadrul structurii de prevenire şi combatere a faptelor antisociale, a desfăşurat activităţi criminalistice cu ocazia întocmirii unui număr de 73 constatări de fapte penale, dintr-un număr total de 86 dosare instrumentate de către agenţii constatatori din cadrul I.J.J. Tulcea, întocmindu-se 69 planşe fotografice cu 627 fotografii judiciare şi 4 înregistrări video reprezentând aspecte de la faţa locului.

Pentru atingerea obiectivului general fixat de conducerea M.A.I. – creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului, pe timpul sezonului estival, o grupă de 6 jandarmi a executat de misiuni de ordine publică în oraşul Sulina, în zona turistică şi pe litoralul Mării Negre, concretizate în:
– 107 patrule de jandarmi;
– 22 patrule mixte;
– 3 misiuni de asigurare a ordinii publice la manifestări cultural artistice;
– 1 acţiune în colaborare cu organele piscicole (A.R.B.D.D.).

În baza legii nr. 550/2004 privind organizarea şi funcţionarea Jandarmeriei Române în anul 2017 au fost planificate şi executate un număr de 27 acţiuni speciale la solicitarea organelor judiciare şi a altor structuri (D.N.A., D.G.A., D.I.I.C.O.T. şi Penitenciarul Tulcea) cu participarea unui număr de 225 jandarmi din cadrul structurii de acţiuni speciale şi antiteroriste.

În anul 2017 jandarmii tulceni au constatat în timpul executării misiunilor specifice un număr de 248 fapte de natură penală, atât independent cât şi în cooperare cu lucrători ai I.P.J. Constanţa, fiind identificaţi 284 făptuitori.

În 2017 au fost executate un număr de 36 misiuni de asigurare a pazei şi protecţiei unor transporturi speciale şi 58 misiuni de asigurare a pazei şi protecţiei unor transporturi de bunuri şi valori. De asemenea, în perioada analizată efectivele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Tulcea au participat la paza şi protecţia a 529 transporturi de corespondenţă clasificată.

În ceea ce priveşte executarea mandatelor de aducere, au fost înregistrate şi executate un număr de 626 mandate de aducere, dintre acestea 322 au fost executate prin prezentarea persoanei în faţa organelor judiciare iar pentru 304 fiind efectuate cercetări potrivit prevederilor legale, însă din motive obiective persoanele în cauză nu au putut fi prezentate în faţa organelor judiciare.

Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Tulcea îşi va desfăşura activitatea în interesul cetăţenilor, al comunităţii şi în sprijinul instituţiilor statului, exclusiv pe baza şi în executarea legii.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*